Daum elhagyja a bécsi lilákat?

Bécs. Az Austria Wien (itt játszik a szlovák Vladimnír Janočko, akit az I. liga legjobbjának választottak) multimilliomos tulajdonosának, Frank Stronachnak az első lépést sikerült végrehajtania: csapata tíz év után megnyerte az osztrák labdarúgó-bajnokságot.

Bécs. Az Austria Wien (itt játszik a szlovák Vladimnír Janočko, akit az I. liga legjobbjának választottak) multimilliomos tulajdonosának, Frank Stronachnak az első lépést sikerült végrehajtania: csapata tíz év után megnyerte az osztrák labdarúgó-bajnokságot. A következő fázis a nemzetközi eredmények elérése lenne, ám lehet, hogy a klubnak a Bajnokok Ligája selejtezőire új edzőt kell keresnie, a német szakvezetőt, Christoph Daumot ugyanis több helyről is csábítják.

A bécsi egyesületek valamelyike utoljára 1996-ban tudott aranyérmet nyerni a sógoroknál, az Austria pedig 1993 óta áhítozott az elsőségre, ám ebben a szezonban végre sikerült megnyernie a bajnokságot az együttesnek.

Mindez persze egyáltalán nem jelentett meglepetést, mert a lila-fehérek már a bajnokság kezdete előtt az első számú favoritnak számítottak, mivel a kétszeres címvédő FC Tirolt anyagi gondjai miatt a harmadik vonalba száműzték, és az Austriával egyetlen klub sem vehette fel a versenyt pénzügyileg. A bécsiek tulajdonosa, Frank Stronach nem titkolt vágya az volt, hogy egy-két éven belül európai élcsapatot csináljon a gárdából, amihez az első lépést a bajnokság megnyerése jelentette.

A multimilliomos üzletember segítségével az egyesület alaposan megerősítette játékoskeretét, és egy nemzetközileg is elismert sztárt is sikerült szereznie a brazil Djalminha személyében. Stronach a kispadra is egy ismert szakembert szeretett volna ültetni, és így hiába vezette a tabellát már Walter Schachner irányítása alatt is a csapat, a népszerű trénert egész egyszerűen menesztették, utódja pedig a német Christophe Daum lett, aki egykoron a Bayer Leverkusennél szerzett hírnevet magának, majd emlékezetes kábítószeres ügye miatt került az újságok címoldalára. Daum vezérletével az együttes tovább menetelt a bajnokságban, bár Ausztriában meglehetősen sokan nézték szkeptikusan a trénert, hiszen úgy vélték: az Austria játékoskerete annyival jobb a többi csapaténál, hogy kis túlzással bárki ülhetne a kispadon, a csapat akkor is megnyerné a bajnokságot. Ez utóbbiban nem is volt hiba, az Austria fordulókkal a bajnokság vége előtt bebiztosította az aranyérmet, és a klub figyelme a nemzetközi porond felé fordulhat.

Azonban akad egy kis bökkenő: Daum ugyanis egyáltalán nem akarja kipróbálni magát a BL-ben a lila-fehérekkel, hanem szívesebben térne vissza Németországba. A trénert a Schalke 04 menedzsere, Rudi Assauer kereste meg, és a germán sajtó biztosra veszi, hogy Daum lesz a gelsenkircheniek trénere a következő idényben. A futballban azonban semmi sem biztos, és emmi sem lehetetlen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?