Dárdai csak nyárig maradhat szövetségi kapitány

Budapest |

<p>Elképzelhető, hogy csak nyárig irányítja a magyar labdarúgó-válogatottat és a Hertha BSC-t párhuzamosan Dárdai Pál, utána pedig a német klub főállású vezetőedzője lesz.</p>

Michael Preetz klubmenedzser a kicker magazinnak hétfőn megerősítette a Berliner Morgenpost napilap értesülését, mely szerint a megbízott trénerként tevékenykedő Dárdai szerződésének egyik záradéka szerint kivásárolhatják őt kapitányi szerepköréből.    Ha a berlini csapat kiharcolja az élvonalban maradást a Bundesligában, akkor az egyesület állítólag főállású vezetőedzői megállapodást kínál fel neki.    "Az a tervünk, hogy Pállal és Rainer Widmayer edzővel dolgozunk tovább, és ha az elképzeléseink szerint folytatódik a szezon, akkor ez így is lesz" - jelentette ki Preetz.    A 39 éves magyar szakembernek novemberig szól a szerződése a válogatottnál, ennek kapcsán ő maga megjegyezte: "a kettős szerepvállalás hosszú távon nem megoldás, ez egyértelmű".    A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) az MTI hétfői megkeresésére jelezte, nem kíván reagálni az értesülésekre, s emlékeztetett arra, hogy a szövetség a Herthával múlt év végén lefolytatott tárgyalások során Dárdai esetleges vezetőedzői kinevezésének tudatában állapodott meg a berlini klubbal.    "A kinevezés nem befolyásolja a Hertha és az MLSZ közötti szerződést és a szakember magyar válogatottnál vállalt munkáját" - írta február 5-i közleményében az MLSZ.    Dárdai hat és fél hete edzi a Herthát, amely legutóbbi négy meccsén elért két győzelemmel és két döntetlennel a 13. helyen áll, négy pontnyi távolságra a kiesőzónától.    A kapitány jelenleg a Görögország elleni Európa-bajnoki selejtezőre készíti fel a nemzeti együttest, a találkozóra vasárnap 20.45 órakor kerül sor a Groupama Arénában. 
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?