DAC: zsinórban másodszor nyerni

<p>A DAC futballcsapata ma (17.00) a hetedik helyen álló nagymihályi együttest fogadja a Fortuna Liga 17. fordulójában. A bajnok trencséniek elleni győztes stadionavató után a sárga-kékek újra nyerni akarnak.</p>

Rossz hír a dunaszerdahelyiek számára, hogy a csapatkapitány Jakub Brašeň a múlt szombaton bokaszalag-szakadást szenvedett, így ősszel már nem léphet pályára. Szarka Ákos (csütörtökön ünnepelte 26. születésnapját), Eric Davis és Erik Pačinda sérülése után elkezdte az edzéseket, ám a nagymihályiak ellen még egyikük sem szerepelhet. Viszont Marin Ljubicic eltiltása lejárt, s már számíthat rá a szakvezetés.

„Akkor lesz igazán értékes a trencséniek ellen megszerzett három pont, ha szombaton legyőzzük a nagymihályiakat, mert ezzel stabilizálnánk a helyezésünket, és elrugaszkodnánk a kieső zónától. Zsinórban másodszor is nyerni akarunk, mert ebben a szezonban ez még nem sikerült a csapatnak” – mondta lapunknak László Csaba, a DAC vezetőedzője. – Sajnos, Brašeň sérülése miatt változtatnom kell a kezdőcsapaton, de ugyanazzal a felfogással lépünk pályára, mint legutóbb a bajnok ellen. Videón több meccsüket láttam a nagymihályiaknak, akik fizikálisan erős csapattal rendelkeznek. Idegenben hagyják az ellenfelet játszani, és elsősorban a gyors kontrákra építenek. Ezért lehetőleg minden akciónkat be kell fejeznünk, nehogy a labdavesztés után ellentámadásba lendüljenek a keletiek. Nehéz dolgunk lesz, de bízom benne, hogy fantasztikus szurkolótáborunk segítségével behúzzuk a meccset.”

Kérdésünkre, hogy milyen érzései voltak, amikor a bajnokverést követően a drukkerek hosszú ideig éltették, László Csaba így válaszolt: „Székely emberként nagyon meghatott és jólesett a szurkolók reakciója. Egy biztos, a trencséniek elleni meccset sosem fogom elfelejteni. Mindent megteszünk azért, hogy jó és eredményes játékkal kiszolgáljuk a lelkes szurkolóinkat, akik szinte tizenkettedik játékosként űzik-hajtják a csapatot.”

„Nem lesz könnyű dolgunk a szívós nagymihályiak ellen, ám ha úgy focizunk, mint a trencséniek ellen, akkor nem lehet gond a három pont begyűjtése. Bízom benne, hogy az újjáépített stadionunkban nem terem babér a vendégeknek” – szögezte le az Új Szónak a patonyréti származású Kontár Zoltán.

A nagymihályiak a vártnál jobban szerepelnek, de idegenben nem nagyon jeleskednek. Meglepetésre Nagyszombatban nyertek (3:2), az újonc eperjesiek otthonában pedig döntetleneztek (0:0), a további négy meccsüket elvesztették. Kedden a Szlovák Kupa nyolcaddöntőjében odahaza 3:2-re nyert a Zemplín a II. ligás nyitrai csapat ellen, úgy, hogy a keletiek a hajrában fordítottak. A 18 éves albán Kristian Kushta duplázott a kupameccsen, elképzelhető, hogy Dunaszerdahelyen is szóhoz jut. A nagymihályiak nem titkolják, az egy ponttal szívesen kiegyeznének.

Mivel a Zemplín csak tavaly nyáron jutott fel az élvonalba, eddig mindössze egyszer játszott Dunaszerdahelyen, 2015 novemberében 3:1-es hazai siker született (góllövők: Szarka 2, Pačinda, ill. Kunca). Legutóbb idén augusztusban, Nagymihályban találkozott a két csapat, Koscelník találatával a vendéglátók nyertek.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?