DAC-Slovan -a rendőrség szerint rendbontás készült

Pozsony/Dunaszerdahely |

<p>A rendőrség információi szerint szélsőséges csoportok provokációt és tömeges rendbontást terveztek a vasárnapi DAC-Slovan találkozóra, ezért javasolta a mérkőzés elhalasztását. Az FC DAC 1904 futballklub vezetősége nem ért egyet a döntéssel, s nyugtalanítónak tartja azt.</p>

A Ligás Klubok Uniója a rendőrség javaslatára elhalasztotta a vasárnapra tervezett DAC-Slovan futballmérkőzést, melyet így valószínűleg október végén játszanak le.„Szerintünk október 28-a lenne a megfelelő dátum, erről már a klubokat is értesítettük. Az elkövetkező napokban állást kell foglalniuk az ügyben, a következő ülésünkön, szeptember 16-án szeretnénk hivatalosan kijelölni a meccs új időpontját“ - nyilatkozta Karol Belaník, a Ligás Klubok Uniójának elnöke.
A jegyek érvényesek Dušan Chytil, a DAC menedzsere lapunknak elmondta, az eladott jegyek az új időpontra is érvényesek, ha pedig valaki nem tud eljönni, a jegyét a klubházban visszaválthatja. A halasztásról a dunaszerdahelyi klubvezetés a következő közleményt adta ki: „Az FK DAC 1904 Rt. vezetősége meglepődve fogadta a Ligás Klubok Uniójának döntését, amely 2009. szeptember 10-én a délutáni órákban hangzott el a médiákban, nyugtalanítónak tartja azt, s nem ért egyet vele. A mérkőzés előkészületei a Szlovák Labdarúgószövetség szabályai szerint folytak, különös tekintettel arra, hogy kiemelt kockázatú találkozóról van szó. Minden ezzel kapcsolatos szükséges intézkedést megtettünk, és személyes találkozásokra is sor került a klub képviselői és a meccs előkészületeiben résztvevő felek (a járási és a kerületi rendőrkapitányság, a város képviselői és a tűzoltók, mentősök) között, s minden lépést egyeztettünk. A Ligás Klubok Uniója egyoldalúan hozott döntést, anélkül, hogy előtte kikérte volna a mérkőzést rendező FK DAC 1904 Rt. véleményét. Ezúton szeretnénk kifejezni sajnálatunkat afelett, hogy a mérkőzésre nem kerül sor, ez főleg a szurkolóink miatt bánt minket. A DAC-Slovan mérkőzésre elővételben megvásárolt jegyek érvényesek, függetlenül attól, végül mikor játsszák le a találkozót.“ „Ésszerűbb a megelőzés“ A rendőrség képviselőitől a következő kérdésekre szerettünk volna választ kapni: Mi volt az oka, hogy a rendőrség a mérkőzés elhalasztását javasolta? Mikor született erről döntés? Miértnemzavarta a rendőrséget korábban, hogy egy ilyen fokozottan kockázatos mérkőzést sötétben játszanak? Volt-e értesülésük arról, hogy külföldről is érkeznek szurkolók? Ha igen, hányan? Mely országokból? Mi változik azzal, hogy most elhalasztották a meccset? Mi a garancia arra, hogy egy későbbi időpontban kevésbé lesz kockázatos? Kikkel tárgyaltak a mérkőzés biztosításáról a klubok részéről? Konzultáltake a halasztásról az érintett klubokkal? Szeptember végén a DAC-Trnava szintén kiemelten kockázatos mérkőzés lesz - azzal kapcsolatban is fontolgatnak hasonló lépést?
Andrea Polačiková, az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője e-mailben kérte kérdéseinket, s a következő választ küldte: „A rendőrségnek tudomása van arról, hogy szélsőséges csoportok provokációt terveztek a mérkőzés alatt. Tömeges rendbontás készült, így ésszerűbb a megelőző intézkedés, mint a súlyos biztonsági intézkedés. Ha meglesz a mérkőzés új időpontja, ismét megvizsgáljuk a helyzetet, és a szervezőkkel együtt döntünk a további lépésekről.“

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?