DAC: segít az erdei futás?

<p>A sereghajtó DAC futballcsapata ma (17.30) a kilencedik helyen álló nyitraiak otthonában vendégeskedik a Corgoň Liga 27. fordulójában. Mindössze egy pontot szereztek a sárga-kékek a nyolc tavaszi bajnoki során, ezért nem csoda, hogy a papírforma hazai győzelmet ígér.</p>

Ráadásul tartalékosan lépnek pályára a zsinórban kilenc mérkőzésen nyeretlen dunaszerdahelyiek, mert a hosszú ideje harcképtelen Németh Zsolt, Králik, P. Ďurica, Boya valamint Prodanic mellett az eltiltott Matúš (kiállítás) és Lénárth (4 sárga lap) játékára sem számíthat a szakvezetés.

A tegnap délutáni gyakorlás után ismét edzőtáborban hangol a találkozóra a DAC. „Werner Lorant még nem adta fel, legalább négy bajnoki meccset meg akar nyerni. Több videót is megnéztünk a nyitraiak összecsapásairól, remélem a német mester jó taktikát dolgoz ki, amellyel meglephetjük a vendéglátókat. Várhatóan lesznek változások a kezdőcsapatban, de, hogy milyenek, azt nem én döntöm el” – mondta lapunknak Simon Gyula, a DAC másodedzője. – A tapasztalt német tréner csütörtökön délután erdei futást iktatott be a műsorba, hogy a kudarcok után a játékosok feje a bősi fák között valamelyest kitisztuljon. Bízom benne, hogy nem jövünk haza üres kézzel, a döntetlen is jól jönne, ám Lorant mindig győzni akar…”

Werner Lorant várhatóan Nyitrán is a klub képviselőjeként, sportmenedzseri minőségében ül a kispadon, mivel még 2008 végén lejárt a németországi edzői licence. Tehát hivatalosan még mindig Németh Krisztián a vezetőedző. Egyébként a DAC vezérkara úgy nyilatkozott, hogy március 27-én Lorantot sportmenedzserként szerződtette, aki az A csapat eredményeiért felelős.

Hazai környezetben egyáltalán nem jeleskedik a nyitrai együttes, mindössze kétszer nyert, ötször döntetlenezett, és ötször kikapott. Ősszel csak a DAC-ot (2:0), tavasszal pedig az aranyosmaróti ViOnt (1:0) győzte le.

A DAC négy évvel ezelőtti élvonalbeli visszatérése óta hatszor találkoztak Nyitrán a csapatok: ötször hazai siker született (2:1, 3:0, 2:0, 1:0, 2:0), csupán 2010 októberében győzött a DAC (1:0), a gólt Filo lőtte.

Az idei szezonban már kétszer mérkőzött egymással a nyitrai és dunaszerdahelyi együttes, mindkét meccset 2:0-ra a zobori gárda nyerte, odahaza Kolmokov és az azóta Nagymihályba igazolt Rák, a DAC-stadionban pedig Hodúr és Šimonek volt eredményes.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?