DAC: kiharcolni az Európa Ligát

dac

A DAC szombaton (17.00) Rózsahegyen lép pályára a Fortuna Liga utolsó fordulójában. Ha a sárga-kékek nyernek, akkor kiharcolják az EL-szereplést, amennyiben a zsolnaiak nem győznek a Slovan otthonában, a Rossi-legénység akár ki is kaphat.

A dunaszerdahelyi futballisták a tegnapi edzést követően délután négykor elutaztak Rózsahegy mellé. Tomáš Huk eltiltása lejárt, így a többiekkel tartott, csakúgy, mint a hosszú kihagyás után visszatérő Erik Pačinda, aki az egész héten tréningezett, s várhatóan meccs közben fog beállni.

”Valamennyien nagyon elszántak vagyunk, meg akarjuk törni a rózsahegyi rossz sorozatunkat. Bízom benne, hogy fantasztikus szurkolótáborunk segítségével megszerezzük a három pontot, és a meccs után drukkereinkkel együtt ünnepelhessük meg az Európa Ligába jutást” – nyilatkozta Marco Rossi vezetőedző a DAC honlapjának.

„Alig várjuk már a meccset, tudjuk, hogy saját kezünkben van a sorsunk. Sajnos, már három európai meccslabdát kihagytunk, de meggyőződésem, hogy a negyediket már behúzzuk. Nyerni megyünk Rózsahegyre! – mondta lapunknak a 22 éves Ľubomír Šatka. – Tudjuk, milyen pozsonyi eredmény lenne számunkra kedvező, de nem fogjuk figyelni, hogy mennyi ott az állás. Lehet, hogy a szünetben megtudjuk, milyen az eredmény. De a korábbi meccseken sem segített nekünk senki, így csak magunkban bízunk.”

Kapcsolódó cikkünk

Az utóbbi öt év során negyedszer zárja a bajnokságot a sárga-kék alakulat a liptói együttes otthonában: 2014-ben 2:1-re, 2015-ben 3:0-ra, tavaly pedig 2:0-ra nyertek a hazaiak. Nyeretlen még a DAC Rózsahegyen, hatszor döntetlenezett, tizenegyszer pedig kikapott, a gólarány: 9:27. Éppen ideje lenne, hogy megszakadjon a sorozat.

Tavaly októberben 1:1-re játszott a DAC Rózsahegyen (góllövők: Zsivkovics, ill. Kružliak), idén márciusban a sárga-kékek odahaza 3:0-ra lelépték a 6. helyen álló liptóiakat (g.: Černák, Pačinda, Šatka).

Amennyiben a kupagyőztes Slovan az első háromban végez, osztályozóra kerül sor az Európa ligás szereplésért, a negyedik a hetedikkel, az ötödik a hatodikkal találkozik.

Még egy hír a DAC háza tájáról, eldőlt, hogy június harmincadikán a a sárga-kék együttes a Ferencvárossal játszik felkészülési mérkőzést a MOL Arénában.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?