Sport
- Somogyi Tibor felvétele

A kilenc variáció közül hét a DAC-nak kedvez

Bőd Titanilla

2018. május 18. 13:09

Dunaszerdahely | Bár a bajnoki cím és a kiesés is már eldőlt a labdarúgó Fortuna Ligában, maradt még izgalom az utolsó fordulóra, ugyanis a DAC és a zsolnai együttes is az európai kupaszereplésért harcol. A sárga-kékeknek saját kezükben a sorsuk.

A felsőház utolsó fordulójának kilenc lehetséges kimenetele közül hét a dunaszerdahelyieknek kedvez. Ha a DAC nyer, mindenképpen ott lesz az EL-selejtezőben, de a rózsahegyi eredménytől függetlenül akkor is Marco Rossi védencei várhatják az Európa Liga selejtezőinek júniusi sorsolását, ha a zsolnaiak nem nyernek a pozsonyi Slovan otthonában.

Paradox módon azonban a zsolnaiaknak is a saját kezükben a sorsuk, és ha nyernek Pozsonyban, akkor a DAC eredményétől függetlenül EL-selejtezőt érő helyen végeznek.

De a rózsahegyieknek is van még miért harcolniuk – ha ugyanis a Slovan kupagyőztesként dobogón végez, akkor a harmadik EL-selejtezős helyért osztályozót játszanak a bajnokság 4–7. helyen végzett csapatai. A Slovan csak akkor csúszhatna le a dobogóról, ha a DAC és a zsolnai együttes is nyer, vagyis ha a rózsahegyiek szereznek legalább egy pontot a DAC ellen, azzal életben tartják a saját esélyeiket is az európai kupaindulásra.

A bajnokságot irányító Ligás Klubok Uniója lapunk kérdésére megerősítette, hogy pontegyenlőség esetén az egymás elleni mérkőzések döntenek.

 

DAC

A DAC-nak nem lesz egyszerű dolga Rózsahegyen, mert ott még korábban sosem nyert. A sárga-kékeknek egyébként ez a negyedik „meccslabdájuk”, amelyen bebiztosíthatják az EL-szereplést. Már négy fordulóval a bajnokság előtt lett volna erre lehetőségük, azóta azonban sorozatban három mérkőzést elvesztettek, és 301 perce gólt se rúgtak.

Marco Rossi vezetőedző a legutóbbi, Slovan elleni találkozó után feldúltan úgy fogalmazott, ha a dunaszerdahelyiek kiengedik a kezük közül az európai kupaszereplés lehetőségét, akkor előbb neki, majd a játékosoknak kell sorra a Dunába ugraniuk.

A DAC 25 év után juthat ki az európai kupaporondra, és a klubtörténet eddigi legjobb bajnoki helyezésére is van esélyük, mert még a második hely is elérhető számukra.

DAC
- Somogyi Tibor felvétele
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik. Egyben felhívjuk figyelmüket, hogy a kommentekhez tartozó IP címeket a rendszer elraktározza.

Önnek ajánljuk