DAC kézilabda: Kevés lőtt gól, hat őszi pont

DAC kézilabda: Kevés lőtt gól, hat őszi pont

<p>Tíz bajnokin három győzelem és hét vereség a mérleg. A DAC férfikézilabdázói az I. liga (második vonal) őszi idényében nem találkoztak a döntetlennel.&nbsp;</p>

Mennyit ér a megszerzett hat pont? Erre és más kérdésekre Dömény Ľubomír klubelnök, vezetőedző válaszolt.

A bajnokság kezdete előtt azt mondta, szeretnének több pontot szerezni a tavalyi kettőnél, és lépésről lépésre akarnak előre haladni. Őszi pontgyűjteményük megfelel ennek az elvárásnak?

Megfelel, de a bajnokság úgy alakult, hogy nyolc–tíz pontja is lehetett volna a csapatnak. Sajnos, nem sikerült. Ez azzal magyarázható, hogy nagyon fiatal a gárda, kevés a tapasztalata. Voltaképpen a fele húsz éven aluli diák, jelentős hányaduk tavaly lépett az ifik közül a férfiakhoz. Ez a mezőny nehezebb, mint ahonnan jöttek. Egész évben lehetőségeinkhez mérten teljes bedobással készültünk. Hét közben kétszer edzettünk, mindkétszer az ifikkel, pénteken mindkét csapat külön-külön gyakorolt. Hétfőn az egyetemisták, szerdán a középiskolások hiányoztak, csak pénteken voltunk mind együtt. Ilyen körülmények között is véleményem szerint hetven százalékkal javult a fiúk teljesítménye.

Pillantsunk a győzelmekre. Háromból kettő idegenben született. Nem előny a csapatnak a hazai pálya?

Kedvezőtlen hatással van rájuk, túlmotiváltak, bizonyítani akarnak a közönség előtt. A nézőtéren legtöbbször a családtagok és barátnők szurkolnak. Egy ideig még betartják a megbeszélt taktikát, de aztán ez elillan belőlük, és halmozzák a hibákat.

A hét vereség között van olyan is, amelynél sajnálja, hogy a végén a rövidebbet húzták?

Az ŠKP akadémiával szembeni hazai bukás biztosan ilyen volt. Engem az lepett meg, hogy otthon legyőztük a lőcseieket, s titokban reménykedtem, hogy Cíferről is elhozzuk a pontokat, ami be is következett. Elszomorított viszont, hogy otthon kikaptunk tőlük, bár amíg bírtuk erővel, vezettünk. Hiányzott három emberünk, s ez a hajrában megmutatkozott. Két összehasonlítás mindent elárul arról, hogy miért nem bírtuk velük hatvan percen át. Játékosaim magassági átlaga 175 centi, a vendégeké 190 volt, testsúlyban pedig 95:65 volt a javukra. Jó meccs volt, a fiúk mindent kiadtak magukból. Hiába vártam, nem sikerült nyerni.

Az is kiderül az összegzésnél, hogy kevés gólt dobnak. Csak egyszer szereztek harmincnál többet, ami a mai kézilabdában nagy hátrány. Ez a leggyengébb pontja a csapatnak?

Igen. Többnyire egyetlen igazi átlövőnk volt a bajnokikon, Nagy Tibor eredményessége is képességeiről árulkodik. Amíg nem tudunk ebből az állapotból elmozdulni, nem nagyon gondolhatunk ötödiknél– hatodiknál előkelőbb helyezésre.

Merre tart a DAC férficsapata, amely több év után ezúttal nem telel a tabella végén?

A hatodik hely reálisnak tűnik, én az ötödikben is reménykedem. Az alapszakasz után jön a playoff, külön játszik az első, és külön a második négy csapat. Utóbbiban van esélyünk két riválisunkat megelőzni. Bónusz lenne, ha csoportelsőként végeznénk. Egyébként szinte önköltséges alapon létezünk, magunk dobjuk össze a pénzt, szűk támogatói körünk segít. A fiúk így sportolnak, mi meg velük vagyunk, nem kocsmában töltjük az időt. Útravalót kapnak az életre az együtt eltöltött órákban. Esetünkben kézilabdázás közben.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?