DAC-játékos a szlovák válogatottban

DAC
Pozsony |

Hétfőn késő délután bemutatta első keretét a szlovák labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya, Francesco Calzona.

Az Azerbajdzsán és a Fehéroroszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésekre 27 tagú keretet nevezett az olasz szakember. Míg elődje, Štefan Tarkovič egy ideje már nem számított Bénes Lászlóra, Calzona bizalmat szavazott a Bundesliga 2-ben szereplő Hamburg légiósának. „Ő nagy tehetség, még ha most kevesebb lehetőséget is kap a klubjában. Benne megvannak azok a tulajdonságok, amiket egy játékosban keresek – mondta Calzona a tegnapi sajtótájékoztatón, kisebb unszolásra konkretizálva is ezeket. – Elsősorban a lelkesedés fontos, aztán a technikai felkészültség, hogy a védekezésben is jó legyen a játékos, emellett pedig aktívnak kell lennie, nem csak reagálni a történésekre, hanem alakítani is azokat, támadni.

A kritériumoknak hét Fortuna ligás játékos is megfelelt, köztük Miroslav Káčer, a DAC fiatal középpályása. „Szerintem fejlődik a bajnokság, vannak olyan képességű labdarúgók a klubokban, akik válogatottak lehetnek – szögezte le Calzona, aki egyelőre csak interneten látta a szlovákiai bajnokikat.

Az 53 éves szakember négy újoncot hívott be (a már említett Káčer mellett a plocki Kristián Vallót, valamint az egyaránt zsolnai Matúš Rusnákot és Dávid Ďurišt), Strelecet és Suslovot pedig az Eb-pótselejtező előtt álló U21-es csapat rendelkezésére bocsátotta. „Főleg a védelemben játszó szlovák focisták nyújtanak egyre jobb teljesítményt. Kezdetben mindenképp négyvédős rendszerben fogunk felállni – árulta el Calzona, Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, a Köbenhavnnál stabilan játszó Denis Vavrót is figyeli, de választania kellett a sok jó középhátvéd közül.

Calzona – aki szeptember 17-én tér csak vissza Szlovákiába – a csapatkapitány kiválasztását z öltözőre bízza majd. „Az elmúlt hónapban napi 12-13 órát dolgoztam, ez a továbbiakban is hasonlóan lesz – tette hozzá a szövetségi kapitány.

Érdekes

A szlovák válogatott kerete

Kapusok: Martin Dúbravka (Manchester United), Marek Rodák (Fulham), Dominik Takáč (Trnava)

Védők: Peter Pekarík (Hertha), Kristián Vallo (Plock), Matúš Rusnák (Žilina), Martin Valjent (Mallorca), Norbert Gyömbér (Salernitana), Milan Škriniar (Inter), Ľubomír Šatka (Lech Poznan), Dávid Hancko (Feyenoord), Vernon De Marco (Slovan)

Középpályások: Patrik Hrošovský (Genk), Stanislav Lobotka (Napoli), Juraj Kucka (Slovan), Miroslav Káčer (DAC), Bénes László (Hamburg), Christián Herc (Grasshoppers), Matúš Bero (Arnhem), Erik Jirka (Plzeň), Ivan Schranz (Slavia Praha), Martin Regáli (Ružomberok), Lukáš Haraslín (Sparta Praha), Dávid Ďuriš (Žilina)

Csatárok: Róbert Boženík (Boavista), Samuel Mráz (Mirandes), Adam Zreľák (Warta Poznan)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?