DAC–Fradi: jó meccs, fantasztikus hangulat

DAC
Dunaszerdahely |

A DAC Pačinda remek góljával 1:0-ra legyőzte a Ferencvárost a szombati felkészülési mérkőzésen. Színvonalas meccset láttak a szurkolók, akik fantasztikus hangulatot teremtettek, érződött, hogy mindkét tábor azonos hullámhosszon van.

Az edzőmeccsre 8400-an váltottak jegyet, ami csúcs a DAC történetében, a korábbi rekordot az 1982-es DAC–Dinamo Kijev találkozó tartotta, amelyre 6500 néző volt kíváncsi.

A mérkőzés előtt a DAC játékosai, valamint a szakmai stáb tagjai Végh Tibor klubelnöktől és Jan Van Daele sportigazgatótól átvették a bajnoki bronzérmet, majd Erik Pačinda is megkapta a csapat tavaszi legjobbjának járó elismerést. Az összecsapáson jelen volt a legutóbb Rózsahegyen tevékenykedő Norbert Hrnčár, aki a DAC egyik edzőjelöltje.

Marco Rossi 3–4–1–2-es taktikai felállásban küldte pályára a védenceit. Az új szerzemények közül csak a nagymihályi Šimčák kapott helyet a kezdőben. A Bayo, Pačinda ékpár mögött Vida volt az irányító. „Tetszik ez a feladatkör, remélem, a csapat hasznára leszek, bár elöl jobban érzem magam. Azon a poszton játszom, amelyen az edző számít rám. Örülök, hogy a magyar válogatott szövetségi kapitánya ott van minden edzésen” – szögezte le az Új Szónak Vida Kristopher, akit a szurkolók a tavasz második legjobb DAC-futballistájának választottak.

Mindkét csapat támadófocit játszott, így nem unatkoztak a szurkolók. A hazaiaknak több helyzetük volt, de Dibusz kapus többször is kitett magáért. A vendégek közül Varga Roland volt a legveszélyesebb, akinek a félidő közepén leadott pazar lövését Macej tornázta ki a felső sarokból. A túloldalon Vida tekerése centikkel kerülte el a kaput.

Nagy rohamokkal kezdte a DAC a második félidőt, Ljubicic lapos lövését és Bayo ziccerét Dibusz bravúrosan hárította. Az 57. percben viszont már ő is tehetetlennek bizonyult volt: Pačinda 20 méterről ballal kilőtte a jobb alsó sarkot – 1:0. Parádés találat volt. „Miután megcsináltam a cselt, éreztem, hogy lőnöm kell. Örülök, hogy jól eltaláltam, a labdát, és gólommal megnyertük a meccset. Ilyen fantasztikus szurkolótábor előtt nem lehet gyengén focizni” – mondta lapunknak Erik Pačinda, majd hozzátette, hogy az őszi szezont biztosan a sárga-kékeknél tölti.
A gól után a sorozatos cseréknek is betudhatóan kevés említésre méltó esemény történt. Röviddel a lefújás előtt Leandro egyenlíthetett volna, de közeli lövését Macej bravúrosan védte. Összességében megérdemelten nyert a DAC, a Fradi a szünet után visszaesett.

A mérkőzés után a szurkolók mindkét csapat játékosait vastapssal köszöntötték, és Marco Rossi nevét skandálták.

Nagyon nehéz ellenfelet győztünk le, köszönöm a védenceimnek – akik tudják, hogy hamarosan távozom –, hogy maximálisan betartották az utasításokat. A drukkereink ezúttal is kitettek magukért. Szerintem még három vagy négy játékossal meg kell erősíteni a keretet, a lehető legjobb állapotban akarom átadni a csapatot az utódomnak

– értékelt Marco Rossi, a DAC vezetőedzője.

„Felkészítettek bennünket, hogy milyen hangulat lesz a MOL Arénában, ám a szurkolók minden várakozást felülmúltak. Olyan környezetben játszottunk, mintha otthon lettünk volna – jelentette ki Thomas Doll, a Fradi mestere, aki magyarul köszöntötte a tollforgatókat. – Az első félidőben sok hibát vétettünk, a szünet után visszaestünk, úgy tűnik, a DAC valamivel előbbre tart, mint mi. Jelenleg 11-12 játékosunk van, akikre számíthatunk, mindenképpen meg kell erősíteni a keretet. Nagyon jó csapat a DAC, szervezetten focizik, ami jellemző Marco barátom csapataira. Egész Magyarország örül, hogy Rossi lett a szövetségi kapitány.”

Az idény előtti főpróbát csütörtökön, július 5-én játssza a DAC, 17 órakor a MOL Akadémián a cseh élvonalbeli Zlínt fogadja.

Érdekes

DAC–Ferencváros 1:0 (0:0)

Góllövő: Pačinda (57.).
Játékvezető: Smolák, 8400 néző.
DAC: Macej–Huk, Šatka, Záhumenský–Koštrna (79. Špiriak), Ljubicic (64. Domonkos), Herc, Šimčák (58. Kone)–Vida
(72. Tretyakov)–Pačinda (58. Divkovic), Bayo (79. Almási).
FERENCVÁROS: Dibusz–Lovrencsics G. (46. Csernik), Frimpong (46. Takács Zs.), Blazic, Leandro–Gorriaran
(46. Rodriguez), Szpirovszki (66. Rui Pedro)–Varga R. (66. Finn-
bogason), Sigér (57. Latif Abdul), Bőle–Böde (66. Kundrák).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?