DAC: a nagymihályi nulla után öt gól a kassaiak hálójában (FOTÓK)

dac

A DAC labdarúgócsapata 5:2-re legyőzte a kassaiakat a Niké Liga 2. fordulójának mérkőzésén.

Bár sok probléma akadt a DAC játékával a nagymihályi, bajnoki szezonnyitón, Adrián Guľa vezetőedző nem forgatta fel a kezdőcsapatot és csak két változást eszközölt a kassaiak ellen: Vitális Milán helyett Ammar Ramadan került be a csapatba, a kapuban pedig bemutatkozhatott Alekszandar Popovics, a Partizantól igazolt szerb kapus. Kalmár Zsolt ismételt padoztatása következtében a csapatkapitányi karszalag Miroslav Káčerhez került.

A 3. percben Ramadan egy szabadrúgásból Krstovic fejére varázsolta a labdát, de a formáját kereső montenegrói támadó magasan a kapu fölé bólintott. A DAC mezőnyfölénye viszonylag gyorsan, a 9. percben góllá érett, egy szöglet után egészen a hosszú sarkon felbukkanó Brunettihoz került a labda, akinek beadása a kassai kapusról Krstovichoz került, a csatár pedig egy lépésről nem hibázott – 1:0.

Folytatódott a DAC mezőnyfölénye a gól után is, a kassaiak csak pár nagyon rövid kirándulást tettek Popovics kapuja elé. A 26. percben már megduplázták előnyüket a hazaiak, Káčer nyesett alá a labdának a tizenhatosban, a túloldalon berobbanó Andzouna pedig kapásból, laposan a hosszú sarokba lőtt – 2:0.

A kassaiak a 30. percben egy veszélytelen lövéssel, de végre eltalálták a kaput – ez volt minden, amivel az első félidő során tesztelték Popovicsot. A túloldalon a DAC cserére kényszerült, Gavrics sérülése miatt Herc szállt be a meccsbe.

A DAC-ba idén nyáron visszatérő szlovák középpályás a 38. percben már gólpasszal hívta fel magára a figyelmet, Ramadan köszönte szépen lapos indítását, és higgadtan értékesítette a ziccert – 3:0.

Félidőig még Krstovic túlcselezte magát gólhelyzetben, de így is osztálykülönbséggel vonultak félidőre a csapatok. Az újonc kassaiak alulmúlták a várakozásokat, lassú és pontatlan csapat benyomását keltették.

Talán ezért sem meglepő, hogy a keletiek a második félidőre már három új játékossal (Fabiš, Sagna, Jakubko) futottak ki.

Galéria

A második 45 perc is egy kihagyott Krstovic-helyzettel kezdődött és DAC-fölénnyel folytatódott. A montenegrói csatár a 61. percben remek helyről végezhetett el szabadrúgást, és nem túl erős, de helyezett lövése utat talált a hálóba – 4:0.

A DAC-szurkolók inkább Kalmárnak örültek volna, de Guľa Niarkhoszt és Veselovskýt küldte pályára Krstovic és Trusa helyett. Hogy mennyire a magyar középpályást szerették volna a pályán látni a drukkerek, azt a Zsolti, Zsolti” rigmussal nyomatékosították.

Az utolsó húsz percre már a csapatkapitány is megérkezett a pályára Záhradníkkal egyetemben. A tempó visszaesett, de Veselovskýnak volt egy ziccere, majd Káčer hibája után a kassaiak is gólt szerezhettek volna, de Popovics résen volt.

A 79. percben elaludtak a hazaiak, egy gyors kassai jobb oldali akció végén Vasiľ került ziccerbe és a kapus mellett a hálóba gurított, 4:1.

A dunaszerdahelyiek gyorsan korrigáltak, miután nem működött a kassai lescsapda: Záhradník egyedül törhetett kapura, és a 17 éves támadó higgadtan értékesítette a ziccert – 5:1.

Kinyíltak a gólcsapok, jóformán a középkezdés után jött az újabb kassai találat, Riszvanisz nem volt elég határozott, Pačinda pedig ezt kihasználva betalált egykori csapatának – 5:2.

A hátralevő perceket rengeteg pontatlanság és alacsony színvonal jellemezte, az eredmény már nem változott.

A DAC a múlt heti gólképtelenség után öt gólt szerzett, de két elkerülhetőt kapott. A következő fordulóban Rózsahegyre látogatnak a sárga-kékek.

Jegyzőkönyv

DAC–FC Košice 5:2 (3:0)

Gólszerzők: Krstovic (9., 61.), Andzouana (26.), Ramadan (38.), Záhradník (82.), ill. Vasiľ (79.), Pačinda (83.)

Játékvezető: Ruc, 5987 néző

Sárga lap: Riszvanisz, ill. Mizerák, Turčák, Golikov, Pačinda

DAC: Popovics–Pinto, Riszvanisz, Brunetti, Andzouana–Dimun (72. Kalmár), Káčer–Trusa (65. Veselovský), Ramadan (72. Záhradník), Gavrics (30. Herc)–Krstovic (65. Niarkhosz)

FC KOŠICE: Kira–Golikov (46. Jakubko), Krivák, Šindelář, Mizerák–Gallovič (78. Sovič), Qose–Pačinda, Faško (46. Fabiš), Turčák (46. Sagna)–Medved (68. Vasiľ)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?