DAC: 90 perc emberelőny, kihagyott 11-es

Dunaszerdahely |

<p>Kilencven percen át emberelőnyben játszott a DAC az aranyosmaróti ViOn ellen a labdarúgó Fortuna Liga 20. fordulójának vasárnapi tévés mérkőzésén, mégis csak 1:1-es döntetlent ért el. A hazaiak a hosszabbításban tizenegyest is rontottak.</p>

98 nap után játszottak újra bajnoki meccset a DAC-arénában, és a várakozástól vibrált a levegő: a játékosokat konfettis koreográfia és remek hangulat köszöntötte. Mindenki kíváncsi volt, hogyan mutatkozik be Tomislav Maric vezetőedző első tétmeccsén. Rögtön az első percben emberelőnybe került a DAC,  a 20. másodpercben Pavlenda utolsó emberként lerántotta Brašeňt, amiért piros lapot kapott. A hazaiak óriási mezőnyfölényben futballoztak, de a vendégek a sokkból magukhoz térve minden lövést blokkoltak, belevetődtek, mentettek. Sesar egyszer szögletből majdnem meglepte Kováčot, de a veterán kapus a kapu fölé ütötte a labdát. A labdabirtoklás nagyjából 80%-20% lehetett a DAC javára, de igazán nagy helyzet nem volt. A közönség a 33. percig bírta, akkor hangzott fel először az "Ébresztő!" és némi füttyszó is. A 42. percben Brašeň beadása után Szarka fejelt a kapu fölé. A közönség Sablert követelte a pályára. A szünetben Sesart a szenegáli Sarr váltotta, s továbbra is a DAC nyomott. A 57. percben aztán megszerezte a várva várt gólt a DAC, Brašeň beívelt szabadrúgása után Ljubicic fejelt a hálóba - 1:0. Alig négy perccel később hasonló szituációból növelhette volna előnyét a DAC, ismét Brašeň ívelte be a pontrúgást, s Majerník a felső kapufát találta el. Mindjárt megélénkült a közönség is, s zúgott a "Hajrá, DAC". Jött azonban a hidegzuhany: a 68. percben Majerník aláfutott egy centernek, a fél perccel azelőtt beállt Mazan pedig lecsapott rá, és a hálóba lőtt - 1:1. Ezután Maric pályára küldte a közönség által is óhajtott Sablert, s rohamozni kezdett a DAC. Brašeň lövését Kováč védte. A vendégek minden módon próbáltak védekezni, és húzni az időt, tördelni a játékot. Már a hosszabbítás perceiben csuszva-mászva próbált felszabadítani a ViOn, s felrúgtak egy hazai játékost, Trutz pedig megadta a tizenegyest. Štepanovský állt a labda mögé, de Kováč kivédte a lövést, ahogy Sarr ismétlését is. Az aranyosmarótiak ünnepeltek, a döntetlen számukra hízelgő. A dunaszerdahelyi közönség csalódottan indult haza. DAC-ViOn Zlaté Moravce 1:1 (0:0)
Góllövő: Ljubicic (57.), ill. Mazan (68.). 
Sárga lap: Majerník, Sarr, Šnirc, ill. Orávik, Chren, Mazan, Mance, Karaš.
Piros lap: Pavlenda (1., Zlaté Moravce) Játékvezető: Trutz, 3483 néző.
DAC: Polaček - Turňa, Michalík, Majerník, Šnirc - Ljubicic - Štepanovský, Kristo (72. Sabler), Sesar (46. Sarr), Brašeň (82. Ujlaky) - Szarka. ViOn Z. Moravce: Kováč Pavlenda, Tipurič, Pintér, Chren, Orávik (67. Mazan), Szőke, Charizopulos (13. Vrablec), Mikinič Karaš, Pavelka (81. Mance)
Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?