Csúnya verésbe szaladt bele Grazban a Slovan

Slovan
Graz |

Négy bekapott gól és piros lap is tarkította a Slovan mérkőzését Grazban a labdarúgó Európa-konferencialiga kieséses szakaszában. A pozsonyiak egyértelmű, 4:1-es vereséget szenvedtek, és távol kerültek a nyolcaddöntőtől.

A lehető legjobb ellenfelet kapta a Slovan a Konferencialigában, a Pozsonytól mindössze háromórányi autóútra található Grazba látogathatott. Ugyanakkor a Sturm talán a legtöbbet fejlődött csapat az elmúlt éveket nézve Ausztriában. Bár a Salzburg sorra nyeri a bajnoki címeket, 2024-et egyedüliként a Sturm élte meg a nezmezteközi porondon az osztrák csapatok közül.

Pozsony és Graz közelségének köszönhetően 1400 égszínkék szurkoló érkezett a stájer városba, akik már a mérkőzés előtt elfoglalták a főteret, és közösen vonultak a stadionhoz.

A mérkőzésen Vladimír Weiss vezetőedző több játékosára sem számíthatott. Borjan és Wimmer eltiltás miatt, Riszvanisz, Blackman és Križan Richárd sérülés miatt nem volt bevethető. A találkozó előtt az osztrák és a szlovák sajtó is foglalkozott a két csapat átlagéletkorával. A Sturm a 23,1 évével a második legfiatalabb, míg a Slovan a 28,1 évével a második legidősebb csapat az EKL kieséses szakaszában.

Már a 4. percben vezetést szerzett a Sturm. Bireth kapott egy remek labdát a bal oldalon, és Trnovský mellett a hálóba talált – 1:0. Gerson Rodrigues hamar egyenlített, amikor is egy kiugratás után kapura törhetett, a kifutó kapus mellett pedig az üres hálóba talált – 1:1. A Slovan nem játszott megilletődötten, a 17. percben újabb gólhelyzet adódott a vendégek előtt. Ismét egy remek kiugratásra került sor, ezúttal Strelec törhetett egyedül kapura, de nem tudott túljárni Jaroš eszén.

A 27. percben újra vezetést szerzett a Sturm, egy szabadrúgást után Affengruber a kapu elé fejelte a labdát, az érkező Stankovic pedig az ötösről nem hibázott – 2:1. Érezhető volt a Slovan részéről a tapasztalat. A védelemben Bajric és Kasja, a középpályán Kucka, a támadósorban Barszegjan mutatkozott remekül. A második félidőre viszont ez megváltozott.

Az 50. percben növelhette volna előnyét a Sturm, Kiteisvili kiugratása után Sarkaria került helyzetbe, de Trnovský nagy bravúrral védett. A második félidő főleg a Sturm helyzeteiről szólt.

A 63. percben egy szöglet utáni kipattanó során Barszegjan szabálytalankodott, amiért a játékvezető büntetőt ítélt, Kiteisvili pedig magabiztosan értékesítette – 3:1. A grúz középpályás ismerős lehetett a DAC-szurkolók számára, ugyanis 2018 nyarán a Dimato Tbiliszi mezében pályára lépett a MOL Arénában, majd leigazolta a Sturm. A 68. percben pályára lépett ifjabb Weiss is, de nem tudott lendíteni a Slovan játékán. Nem, hogy nem segített, de egy buta szabálytalanságot követett el, amikor is egy becsúszás során felrúgta a graziak játékosát. A játékvezető először sárga lapot húzott elő, de a videózás után pirosra cserélte. Így 10 percnyi játék után Weiss mehetett zuhanyozni. A végeredményt Camara a hosszabbításban állította be – 4:1.

Két ellentétes félidőt mutattunk be. Az első kiváló volt, a második borzalmas, részben az én hibámból is. Nem váltak be a cserék, már a harmadik gól előtt váltani szerettem volna. Majd jött Vlado piros lapja is. Sajnos nagy vereségbe szaladtunk bele, de nem adjuk fel – értékelte a találkozót idősebb Weiss, aki elismerte, hibát követett el, amikor fiát a pályára küldte – Az apai érzéseim felülemelkedtek a józan edzői eszemen. Játszatni akartam, amikor tudtam, nem teljesen egészséges. Gyógyszeres kezeléssel tud focizni, segíteni akart a csapaton, de végül saját magunkat ártottunk. Egy rossz cserével elestünk a jobb eredménytől. Józanul gondolkodom. Szűkös a keretünk, de nem adjuk fel. Küzdeni fogunk és meglátjuk, mire lesz elég – zárta Weiss.

Álló István, Graz

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?