Sport

Csoportharmadik a magyar női kézilabda-válogatott

MTI

2017. december 8. 20:55

Bietigheim-Bissingen | A magyar női kézilabda-válogatott 30-29-re legyőzte Csehországot a vb csoportkörének utolsó fordulójában, így a B csoport 3. helyéről jutott a nyolcaddöntőbe.
A támadások során elkövetett magyar pontatlanságok és a cseh átlövésekkel szemben tehetetlen védekezés miatt a gyorsan kézilabdázó ellenfél vezetett, sőt kettős emberelőnyben négy gólra növelte az előnyét (7-11). Ezután létszámegyenlőségnél sorozatban hat gólt dobtak az elszántan és immár pontosabban játszó magyarok, és a szünetben már három találattal vezettek (17-14).
 
A második felvonás elején, az újabb pontatlan magyar támadásokat kihasználva, a csehek egyenlítettek (21-21), de a hullámzóan alakuló találkozó folytatásában Kim Rasmussen szövetségi kapitány együttese volt hatékonyabb, ami elégnek bizonyult a győzelemhez.
 
Görbicz Anitát pihentette a szövetségi kapitámy.
 
A magyarok ellenfele vasárnap Lipcsében a szlovén vagy a francia válogatott lesz, bár matematikai esélyük még a spanyoloknak is van. Hogy ki lesz az ellenfél, az a Szlovénia–Spanyolország mérkőzése dől el.
Önnek ajánljuk