Csollány ezüstérmes

Gent. Csollány Szilveszter a bolgár Jordan Jovcsev mögött ezüstérmes lett a genti tornász-világbajnokság gyűrű döntőjében. Az olasz Andrea Coppolino végzett a harmadik helyen. Először az összetett verseny másodikja, a fehérorosz Ivan Ivankov mutatta be gyakorlatát.

Gent. Csollány Szilveszter a bolgár Jordan Jovcsev mögött ezüstérmes lett a genti tornász-világbajnokság gyűrű döntőjében. Az olasz Andrea Coppolino végzett a harmadik helyen. Először az összetett verseny másodikja, a fehérorosz Ivan Ivankov mutatta be gyakorlatát. Néhány alkalommal erősen belengett a kötél, ez a produkció 9,575-öt ért. Ezután következett az olimpiai és Európa-bajnok, Világ Kupa-győztes magyar klasszis, aki szinte nem hibázott (9,712). Az ismeretlen dél-koreai J- Von Kil nem jelentett veszélyt az esélyesekre (9,50). Negyedikként jött viszont a talaj egyik aranyérmese, az összetett harmadik Jovcsev, aki rengeteg erőelemet bemutatva megelőzte Csollányt (9,775). Az egyiptomi Walid Elderiny, valamint a ciprusi Herodotosz Giorgallasz már a fináléba jutásnak is őrült. Coppolino viszont magához képest remekelt (9,65), és mint később kiderült, ez elég volt a bronzéremhez. A végére maradt a görög Dimosztenisz Tambakosz, aki a tavalyi brémai Eb-n megelőzte Csollányt (ez volt a magyar tornász utolsó veresége egészen mostanáig), viszont Sydneyben helyet cseréltek. Tambakosz most megint rontott, és be kellett érnie a negyedik hellyel.

Csollány Szilveszter a gyűrű fináléja után elismerte, hogy a bolgár Jordan Jovcsev rászolgált a győzelemre. – Kirobbanó formában van, a csapatversenyben, az egyéni összetettben és a szerdöntőkben is remekelt. Sajnálom, hogy nem sikerült nyernem, hiszen a vitrinből már csak a vb-arany hiányzik. Mentálisan nem tudtam felvenni vele a versenyt. Fejben hibáztam, s a néhány századpont levonás miatt maradtam le az első helyről. Saját gyakorlatomról annyit, hogy jónak éreztem, de tudok ennél jobbat is.

Szavait alátámasztja, hogy négy pontozónál Jovcsev volt a nyerő – különösen a luxemburginál, aki 9,75-öt adott a bolgárnak, míg Csollánynak csak 9,6-ot. A kínai bíró egyenlőnek ítélte a két gyűrűgyakorlatot, míg a venezuelai a magyart hozta ki győztesnek.

Eredmények, férfiak, gyűrű, világbajnok: Jordan Jovcsev (Bulgária) 9,775 pont 2. Csollány Szilveszter (Magyarország) 9,712 3. Andrea Coppolino (Olaszország) 9,65. További győztesek, talaj: Marina Dragulesc- (Románia) és Jordan Jovcsev (Bulgária) 9,55-9,55; korlát: Sean Towsend (USA) 9,7; ugrás: Marian Dragulesc- 9,668; nyújtó: Vlasziosz Marasz (Görögország) 9,737. Nők, talaj: Andrea Raducan (Románia) 9,550; gerenda: Andrea Raducan 9,662; ugrás: Szvetlana Horkina (Oroszország) 9,412; felemás korlát: Szetlana Horkina 9,425.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?