Csipes Tamara és Szilágyi Áron lettek 2021 legjobb sportolói

Csipes.Szilágyi
Budapest |

A Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) 64. alkalommal választotta meg az év sportolóit. A díjátadó gálára Budapesten, a Nemzeti Színházban került sor.

A teli sportcsarnokok és stadionok helyett most egy jóval előkelőbb helyszínen, és a megszokott sportszerelés helyett sokkal elegánsabb ruhában találkozhattunk Magyarország legjobb sportolóival, valamint kollégáinkkal is. Az alábbiakban az esemény hangulatát próbáljuk meg visszaadni.

Vörös szőnyeg

Az érkezéskor voltak, akik rutinosan mozogtak ebben a környezetben is, néhány sportolón, kísérőn és újságírón is érezhető volt azonban, hogy nem ez a számára legmegszokottabb környezet. A néhány perces akklimatizálódás után lassan oldódott a hangulat és egy-egy üdítő, esetleg egy pohár bor mellett folytak a beszélgetések a tv-közvetítésig. Megközelítőleg egy órával az adás megkezdése előtt a díjazottakat „díjátadó próbára szólították”. A kollégákkal igyekeztünk figyelemmel kísérni, kik tűntek el a folyosókról, hogy jobb eséllyel latolgassuk az esélyeket. Egy csapdába bele is sétáltunk, hiszen a női vízilabda-válogatott több tagja is a ruhatártól nem messze beszélgetett, így arra következtettünk, nem az övék lesz a legjobb csapatnak járó serleg. Utólag kiderült, tévedtünk.

kajak négyes

A gála

A színház lelátóin, akarom írni nézőterén már komolyabbra fordult a dolog, főleg a Himnusz elhangzásakor, amely után elindult a díjátadás. Az utóbbi évek hasonló gáláit látva várható volt, hogy lesz egy olyan köszönőbeszéd, amely megtöri az udvarias mondatok sorát. Ezt a szerepet idén Csipes Tamara vállalta magára. A női kajak négyes lett a legjobb az egyéni sportágak csapatai közt, így Bodonyi Dóra, Kárász Anna és Kozák Danuta mellett ő lépett a színpadra. A mikrofon mögé már egyedül Csipes állt. A később az év női sportolójának is megválasztott, 2021-ben olimpiai bajnoki arany- és ezüstérmet is nyerő kajakos ekkor kissé lazábban és viccesen beszélt, majd az egyéni elismerés után komolyabbra fordította mondandóját. Ekkor már arról nyilatkozott, hogy egy-egy gyengébb eredmény után is fontos meglátni a sportolókban az embert, és azt, hogy mennyi munka van a teljesítményük mögött, ebben pedig kulcsszerepe van a sportújságíróknak. A már 2011-ben is az év legjobbjának választott versenyző szavai mindkét esetben a lehető legjobb fogadtatásra találtak.

A zenei és táncos produkciókkal tarkított ünnepély folytatásában Schäfer András emelte ki, hogy a kajakos hölgyek megkönnyítették a dolgát. A DAC középpályása vette át a karanténban lévő Fiola Attila helyett az év sportpillanatáért járó elismerést. Az Európa-bajnokságon a franciáknak lőtt gól lett ugyanis a kategória győztese. A DAC középpályásának elmondása szerint nyugodtabban lépett színpadra, tudva, hogy nem kell olyan mély hangvételű beszédet mondani, abban ugyanis úgy gondolja, nem olyan jó.

Galéria
Schafer

A legjobb csapatnak a női vízilabda-válogatottat választották. A mindig mosolygós lányok színpadra vonulása közben egy-egy füttyentés is elhangzott. Ismerve a férfi válogatott tagjainak vagányságát, aligha kell sokáig nyomozni, honnan is érkezhettek ezek a hangok. Ilyenkor rendre a győztes által választott zene szólalt meg. Ekkor a Tankcsapda Fiúk ölébe a lányok száma indult el, fenntartva a továbbra is könnyedebb, sportosan elegáns légkört.

Levezetés

A legjobb férfi sportolónak járó elismerés átadását követően a sportriportereké volt a főszerep, hiszen a színpadot elfoglalva szólaltatták meg hosszabb-rövidebb időre Szilágyi Áront és társait. A háromszoros olimpiai bajnok kardvívóval az élen a kategóriák győztesei hősiesen álltak meg akár a tizedik kollégánál is, és válaszoltak kérdéseikre. Az igazán figyelmesek még a szereplést nem túlságosan kedvelő úszót, Milák Kristófot is elcsíphették néhány mondatra. E közben persze készültek a közösségi médiákra szánt fényképek is. Ebben is az élen jártak a már említett vízilabdázók, de szinte mindenki kihasználta az alkalmat, hogy a saját telefonjával is megörökíthesse az ünnepi pillanatokat. A gálán több kategóriában is díjazták a fogyatékos sportolókat is, akiknél szintén sorban álltak az újságírók, ezzel is elismerve, hogy az ő eredményeik is megérdemlik a reflektorfényt.

A gála körítése, szervezése a magyar sporthoz méltó volt. Bajnokaink megmutathatták egy másik oldalukat, megünnepelhették legutóbbi sikereiket és a Nemzeti Színházban eltöltött órák talán hozzásegítik őket, hogy az előttünk álló évben, olimpiai ciklusban ismét kihozzák magukból a legjobbat.

Érdekes

A díjazottak

Az év férfi sportolója:
Szilágyi Áron (vívó)

Az év női sportolója:
Csipes Tamara (kajakozó)

Az év csapata (hagyományos csapatsportok):
női vízilabda-válogatott

Az év csapata (egyéni sportágak csapatversenye):
női kajak négyes (Bodonyi Dóra, Csipes Tamara, Kárász Anna, Kozák Danuta)

Az év edzője:
Decsi András (vívás)

Az év fogyatékos férfi sportolója:
Kiss Péter Pál (kajakozó)

Az év fogyatékos női sportolója:
Pap Bianka (úszó)

Az év fogyatékos csapata:
női kerekesszékes vívóválogatott (Hajmási Éva, Krajnyák Zsuzsanna, Madarászné Mező Boglárka, Dani Gyöngyi, Veres Amarilla)

Az év sportpillanata:
Fiola Attila gólja a labdarúgó Európa-bajnokságon, Franciaország ellen

MSÚSZ-életműdíj:
Raduly József magyar bajnok és kupagyőztes válogatott labdarúgó

Az év E-sportolója:
Blazsán Patrik (autósport)

Az év szabadidős sporteseménye:
Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa (Debrecen)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?