Csinger Márk a ViOn–DAC után: „Meg tudjuk oldani Krstovic pótlását”

dac

Megszerezte első idegenbeli győzelmét a DAC labdarúgócsapata a Niké Liga idei szezonjában, miután Káčer és Veselovský góljával 2:0-s sikert aratott Aranyosmaróton. Így látta a mérkőzés Csinger Márk, Matej Trusa és Adrián Guľa.

Csinger Márk harmadik bajnokiját játszotta a DAC-ban. Eddig két alkalommal csereként ugrott be, olyan mérkőzéseken, amikor a dunaszerdahelyiek gyakorlatilag egykapuztak. Aranyosmaróton viszont már nem volt ilyen egyértelmű a játék képe, és ezt ő is megérezte.

„Nagy szükségünk volt nekünk is és a szurkolóknak is erre a győzelemre. Először voltam kezdő, próbáltam odatenni magam. Szerintem sikerült. Főleg a második félidő során már igazán próbára volt téve a védelmünk, ott már négy csatárral támadtak. Megúsztuk kapott gól nélkül, szóval jól csináltuk a dolgunkat. Új a kapus, én is új vagyok a védelemben. Még nem teljes az összeszokottság, de ez a mérkőzés is megmutatta, hogy össze tudunk tartani. Elöl voltak helyzeteink, több gólt is szerezhettünk volna. Szerintem meg tudjuk oldani Krstovic pótlását. Most már nemcsak ő fogja a gólokat rúgni, hanem bárki más a csapatból” – fogalmazott a 20 éves középhátvéd.

dac

„Nehéz és erős tempójú mérkőzés volt, de amiért jöttünk, azt teljesítettünk” – mondta a csatárként szereplő Matej Trusa. A fiatal szlovák játékos számára nem teljesen idegen a poszt, és bízik benne, hogy idővel még jobb lesz a teljesítménye. Aranyosmaróton bár nem az eddigi legjobb meccsét játszotta, de rengeteget dolgozott, és gyakran találkozott a labdával.

„Ez még nem volt az igazi, de játszottam már ebben a pozícióban, tudom, mivel jár. Nagymihályban szinte kizárólag csatárt játszottam, így szerintem csak egy-két hét kérdése, és belejövök. Az edző már akkor jelezte, ez a poszt rám vár, amikor még Krstovic is itt volt. Nem veszem úgy, hogy a nyomdokába kell lépnem. Krstónak volt egyfajta pozíciója a csapatban, és inspirál, hogy én is szép dolgokat érjek el ebben a klubban, de a saját utamat akarom járni” – mondta Trusa.

Trusa

„Nem született könnyen a győzelem, de számítottunk rá, hogy így lesz. Az első 20 percben nem birtokoltuk annyit a labdát, mint szerettük volna, de az első gólunk lökést adott, és így az első félidővel megbirkóztunk. Főleg ellentámadásokból veszélyeztettünk. Gavrics kihagyott ziccere után már csak az eredmény megtartására törekedtünk, a ViOn viszont szimpatikusan jött előre. Lehoztuk kapott gól nélkül a meccset, ami mindenképp pozitívum. Krstovic és Kalmár nélkül kis időre szüksége lesz a csapatnak, de remélem, hogy a győzelemnek köszönhetően még dominánsabbak leszünk a következő mérkőzéseken” – összegzett Adrián Guľa, a DAC vezetőedzője.

A sárga-kékek szombaton (18.00) a besztercebányaiakat fogadják az NL-ben, előtte szerdán (17.00) Bősön játszanak kupameccset.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?