Csercseszov: „Erre nincs bocsánat”

NB I

Komoly következmények a Fradi–Loki után, még nem dőlt el, ki lesz a második kieső. Lejátszották a labdarúgó NB I utolsó előtti, 32. fordulóját.

Miután a Ferencváros egy Kisvárda elleni 3:0-lal megünnepelte az akkorra már biztossá vált bajnoki címet, a zöld-fehér gárda leeresztett. Kecskeméten sima 2:0-s vereséget szenvedtek, majd szombaton úgy kaptak ki 3:1-re a Debrecentől, hogy félidőben még vezettek a Groupama Arénában.

Nincs indok és nincs bocsánat egy hazai pályán elszenvedett vereségért, mindegy, hogy ki az ellenfél. Nyilván így, hogy bajnokok vagyunk, a tabella szempontjából semmit nem jelent ez a meccs, de ez nem ok egy hazai vereségre – mondta a klubhonalpnak Sztanyiszlav Csercseszov, a Fradi vezetődzője. – A csapat is le van sújtva a mérkőzés miatt. Nem beszéltem hangosan az öltözőben, mindenki tudja, mik voltak a hiányosságok. Ezen a szinten maximálisan ki kell használni a helyzeteket, gólra kell váltanunk azokat. Az, hogy négy perc alatt szinte a semmiből kaptunk két gólt, nagyon megnehezítette a dolgunkat. Fel kell állnunk ebből a helyzetből.

A DVSC legutóbb 2012-ben tudott nyerni az FTC vendégeként, két góllal még sosem, ráadásul a mostani szezonban Dibuszék egyszer sem kaptak még három gólt hazai pályán. A vendégek sikere komoly áldozattal járt, a második góljuk ünneplésekor Dzudzsák Balázs a reklámtábláknál megcsúszott és olyan szerencsétlenül esett el, hogy eltörött a karja, és vasárnap meg kellett műteni a csuklóját. Azt egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia a válogatottsági rekordernek.

A Debrecen mindenesetre lépéselőnybe került a harmadik helyért zajló küzdelemben, mivel a Paks hazai pályán szenvedett 2:0-s vereséget a Puskás Akadémiától. A Tolna vármegyeiek matematikailag még megszerezhetik a bronzérmet, de vélhetően az előbb említett két gárda között fog eldőlni a sorsa – távúton: az utolsó fordulóban a DVSC az Újpestet, míg a felcsútiak a kiesés elől menekülő Honvédot fogadják.

A kispestiek kiesési rangadót játszottak vasárnap a Mezőkövesd ellen, és noha kétszer is egyelíteni tudtak a Bozsik Aréna több mint 7000 nézője előtt, végül 3:2-re kikaptak. Ezzel a vendégek biztosították élvonalbeli tagságukat, a Honvéd viszont lecsúszott kiesőhelyre. A ZTE-t sima 3:0-lal hazaküldő Fehérvár egy ponttal előzi meg a fővárosiakat, ráadásul az utolsó fordulóban a már kiesett Vasas otthonában lép pályára. A Honvédnak így adott esetben még a Puskás Akadémia legyőzése sem lehet elegendő a megmeneküléshez. 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?