Cselgáncshétvége Gútán

<p>Gúta. Jól átgondolt forgatókönyv alapján tárulkozik ki az érdeklődőknek a gútai cselgáncssport. Ma tagtoborzót tartanak, holnap diákversenyt rendeznek, vasárnap pedig a klub felnőttcsapata csatázik hazai tatamin a Duna-liga 3. fordulójában. Műsorkalauzunk Vincze Ferenc klubelnök.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

Az utánpótlásra is gondolva hirdették meg a gútai judósok az idei tagtoborzást. Nem újszerű kezdeményezés, hiszen minden évben elérkezik az ideje. A tanévkezdés után. „Kéthetes kampányunk kicsúcsosodása lesz ez az esemény. Pénteken meglátogatjuk valamennyi helyi alapiskolát, ahol húszperces bemutatót tartunk. Lehetőleg a nagyszünetben, hogy kevésbé menjen a tanítás rovására. Fontos, hogy tudjanak rólunk, s láthassák, mit kínálunk a gyerekeknek.”

Másnap, szombaton már akcióban lesznek a klub legkisebb versenyzői. Három korosztályban (mini, fiatalabb és idősebb diákok) zajlanak a csatározások a nemzetközi Gúta Diák Nagydíjon (kezdés 11 órakor a városi sportcsarnokban). „Nem jönnek az ukránok, elsősorban magyarországi és szlovákiai judósok érkeznek. Bízom benne, hogy elég erős lesz a mintegy 150 fős mezőny. Köztük lesz tíz gútai is, soraikban néhány újonccal. A friss érdeklődők és szüleik is láthatják, mi várhat rájuk a tatamin. Most nem az érmek száma a fontos elsősorban, hanem a teljesítmény. Az, hogy ki mit tud kamatoztatni a nyári edzésmunkából.”

Vasárnap a felnőtteké lesz a városi sportcsarnok. Délelőtt tízkor indul a Duna-liga 3. fordulója. „Négy állomása van a sorozatnak. Egyelőre mi vezetünk a leányvári B és a pozsonyi Sokol előtt. A Duna-liga versenyzési lehetőséget kínál Magyarország és Szlovákia második vonalának, azoknak, akik nem indulnak a legmagasabb csapatbajnokságban. Az országos bajnokságon és egyetlen nagydíjon kívül itthon nincs több rajtlehetőség, ezért találtuk ki közös ligánkat.”

Gútán is a szokásos hat csapat lép tatamira: Arkadia Galanta, Sokol Bratislava, Hlohovec, ŠK Kolárovo, Leányvár A és B.

A vendéglátók nevezett cselgáncsozói – 66 kg: Román Sándor, Vajkai Károly; 73 kg: Szabó Ákos, Szerdahelyi Soma; 81 kg: Benyó Viktor, Fekete Ákos; 90 kg: Kárpáty Ernő, + 90 kg: nem lesz versenyző. (jmk)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?