Cseh gondok Čech nélkül

Tovább javított mérlegén a cseh futballválogatott, miután szerdán Palermóban 2:2-es döntetlent játszott Olaszországgal.

Karel Poborský (balra) és Alessandro Del PieroČTK-felvételAz olasz játékosokat sem fogadta olyan éljenzés a pályára lépéskor, mint Pavel Nedvědet. A palermói közönség tapsa a meccs elején aztán a cseh válogatottnak is szólt, a vendégek ugyanis gyors és pontos játékukkal beszorították az olaszokat, s bár a védelem olykor hibázott, a második játékrészben is a csehek diktálták a tempót. A Mladá Fronta értékelése szerint a mérkőzés legjobbja a második cseh gól szerzője, Tomáš Rosický volt – négyszer lőtt kapura, s a 88. percben pimaszul alányesett a labdának, Toldo pedig hiába nyújtózkodott. Jankulovski mellett Rosický volt az, akit nem cserélt le Karel Brückner. A 2:2-es döntetlen azt jelenti, hogy a nyári Európa-bajnokság egyik esélyeseként emlegetett Brückner-csapat sorozatban a 20. mérkőzésén nem kapott ki. Rekordot döntött Karel Poborský is, aki 91. alkalommal lépett pályára a cseh válogatottban, és ezzel megdöntötte Zdeněk Nehoda csúcsát. Poborský majdnem góllal ünnepelt: a 12. percben Buffon kapus mellett is elvitte a labdát, éles szögből kapura lőtt, de a gólvonalon álló Nesta menteni tudott.

Petr Čechnek nincs méltó helyettese a cseh válogatott kapujában – állapították meg a szerdai meccsről szóló kommentárok. A francia L’Equipe szaklap tudósítója szerint a sokat bizonytalankodó Blažek láttán nem kérdéses, hogy a Sparta hálóőre helyett miért Čech az első számú kapus. Az olasz La Repubblica szerint is Vieri gólja kapushibák sorozata után született. Čech, aki jelenleg még a Rennes-ben véd, de nyártól már a Chelsea játékosa, sérülés miatt hiányzott Palermóban.

Henry és Trezeguet nélkül is biztosan nyertek (2:0) az Eb-címvédő franciák Belgiumban, többek között a válogatottban debütáló manchesteri Louis Saha góljának köszönhetően. A Jacques Santini vezényelte „les bleus” tizennégy meccset nyert meg zsinórban!

Érdekesebb eredmények: ĺrország–Brazília 0:0, Wales–Skócia 4:0, Horvátország–Németország 1:2, Spanyolország–Peru 2:1, Albánia–Svédország 2:1, Portugália–Anglia 1:1. (č, ú)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?