Cseh és Milák ma is nagyot úszhat

Budapest |

<p>Két magyar is lesz a férfi 100 m pillangó ma esti döntőjében a budapesti vizes-világbajnokságon. Cseh László és Milák Kristóf már tegnap is óriásit úszott.</p>

Férfi 200 háton a hazai Bernek Péter a középfutam után a döntőben is országos csúcsot úszott, és végül 1:55,58-as idővel a hatodik helyen végzett. A számot az orosz Jevgenyij Rilov nyerte.

A női 200 m hát első középfutamában Hosszú Katinka a délelőtti idejétől egy picivel elmaradva a negyedik helyen csapott célba, végül összesítésben a 7. idővel jutott be a szombati döntőbe.

Férfi 100 pillangón az előfutamok és a középdöntők is nem mindennapi teljesítményeket hoztak. Délelőtt a 17 éves Milák Kristóf 51,23-as új junior világcsúcsot úszott, és az 5. idővel jutott tovább. Cseh László összesítésben csak a 10. időt érte el, és a középdöntőben sem kezdődött igazán jól az úszása, utolsónak fordult, de végül nagyszerű hajrával feljött futamában a 2. helyre! Nagy riválisa, a dél-afrikai Chad le Clos ebben a futamban csak 7. lett, és kiesett. Ezután jött Milák, aki még rá tudott tenni a délelőtti teljesítményére, és 50,77-es idővel megdöntötte saját junior világcsúcsát. Futamában a harmadik helyen zárt, összesítésben megelőzte a másik középdöntő győztesét, az olimpiai bajnok Joseph Schoolingot is. Cseh végül hatodik idővel jutott a döntőbe.

Bőd Titanilla, Budapest

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?