Cseh bunda, szlovák bíró

Pozsony. Túllépte a határokat a cseh labdarúgó bundabotrány. A sportág szlovák vezérkara rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be, hogy büntető eljárás indult E. C. szlovák játékvezető ellen, aki cseh bajnokságban a március 13-án játszott Synot–Teplice (2:0) mérkőzést fújta.

„Miután Dušan Krchňák, a bíróküldő testület elnöke tájékoztatott az esetről, utána elrendeltem a szóbanforgó játékvezető (A Corgoň Liga mai, 35. fordulójának műsorában az Inter–Trnava összecsapás negyedik bírójaként még Cichý neve szerepel – a szerkesztő megj.) tevékenységének felfüggesztését, mégpedig az ügy lezárásáig, s további lépéseket tettem a szövetség szabályzataival összhangban” – közölte kicsit rejtélyesen František Laurinec, a szlovák szövetség elnöke. Ugyanakkor felszólította a csehországi meccs főbírójának két segítőjét, Laskovský és Medveď urat, hogy – bár velük szemben nem merült fel semmilyen vád – mérlegeljék szereplésüket a szlovák bajnokság hátralévő fordulóiban. (A hivatalos bíróküldés alapján Medveď kedden, a 36. fordulóban a Trnava–Trenčín mérkőzésen lenne partjelző – a szerkesztő megj.)

Laurinec kéréssel fordult a honi bíróküldő testület, a regionális és a területi szövetségek szerveihez, hogy foglaljanak állást az esettel kapcsolatban, bár nincs kapcsolatban a hazai pontvadászatokkal. „Határozottan követelem, hozzanak intézkedéseket annak megakadályozására, hogy bármelyik szlovákiai futballtisztviselő befolyásolhassa a játékvezetőket, és ha mégis előfordul ilyesmi, jelentsék az illetékes irányító szervnél.” Az elnök eltökélt szándéka: határozottan fellépni a mérkőzések befolyásolását érintő bármely szlovákiai ügyben. „Erre kaptam bizalmat és felhatalmazást a szövetség valamennyi tagjától” – tette hozzá felolvasott nyilatkozatában František Laurinec.

Ezután – tíz perc elteltével – a futballvezetők anélkül hagyták el a termet, hogy választ adtak volna az újságírók újabb kérdéseire.

Kik a gyanúsítottak?

Május elején robbant ki Csehországban a megvesztegetési botrány. A rendőrség az 1. FC Synot mérkőzéseinek befolyásolásával kapcsolatban vádat emelt Jaroslav Hastík, az Uherská Hradište-i klub sportigazgatója és négy játékvezető, Václav Zejda, Bohuslav Krátky, Josef Dvořáček és Jaromír Hlaváč ellen. (sita)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?