Csapatfogyatkozás: érdektelenség vagy túlzott óvatosság?

Galánta/Tallós. A mátyusföldiek teremtornáján ezúttal a vártnál kevesebb együttes küzdött a Galántai Területi Futballszövetség elnökének vándorserlegéért. A hiányzók között volt a területi felsőház őszi listavezetője, a tallósi kolektíva is, mely a második kiírásban ott volt a résztvevők között.

Galánta/Tallós. A mátyusföldiek teremtornáján ezúttal a vártnál kevesebb együttes küzdött a Galántai Területi Futballszövetség elnökének vándorserlegéért. A hiányzók között volt a területi felsőház őszi listavezetője, a tallósi kolektíva is, mely a második kiírásban ott volt a résztvevők között.

Pihennek a tallósiak

„Játékosaink ezekben a napokban még szabadságolnak. Mi a hagyományoktól eltérő modellt választottunk. A bajnoki pontvadászat őszi idényének befejezése után tovább gyakoroltunk, decemberre amolyan előfelkészülést terveztem be, mely a karácsonyi ünnepek előtt ért véget. Január 26-án kezdjük el a a téli alapozást“ – tájékoztatta lapunkat a tallósiak játékosedzője, Szüllő Lajos, aki védenceivel ott volt a nyárasdiak téli tornáján. „Őszinte leszek. Mivel bajnoki címre törünk, nem szerettük volna kockáztatni játékosaink testi épségét. A teremben jóoval gyakoribbak az ütközések, a sérülések, mint a futballpályán. Az előző évfolyam tapasztalataiból merítve elmondhatom, olykor a csaták hevében már-már favágás szemtanúi voltunk“ – pontosította távolmaradásukat kiváltó okot az éllovas trénere.

Kiszűrhető-e a favágás?

Amikor Štefan Kuricot, a galántai téli megmérettetés fő szervezőjét a arról kérdeztük, vajon kiszűrhető-e a favágás, a sportszerűtlenség a teremfociban. „Annak érdekében, hogy lehetővé tegyük a folyamatos játékot, csökkentettük a futballisták létszámát. A kapuson kívül egyszerre csupán négy mezőnyjátékos juthatott szóhoz. A járás legjobb bíróit neveztük az erőpróbára. Örülök, hogy a favágás helyett a pazar alakításokról, parádés gólokról vált emlékezetessé a sorozatunk harmadik felvonása – adta meg a csattanós választ a tisztségviselő.

Lesz még tolongás

Ő azt is kifejtette, hogy a gálának társadalmi jelentősége is van, hiszen ez egyben a labdarúgók, focivezetők, drukkerek baráti találkozója is egyben. A kötetlen légkörben zajló eszmecserék közben megbeszélhetik vélt, vagy valós sérelmeiket, baráti jobbot nyújthatnak egymásnak a haragosok. „A rutinos edzők, mint például a vízkeletiek sikerkovácsa, Stanislav Lieskovský, vagy a galántai Kysela Pista tapasztalataikból tudják, a teremtornákon éppen a technika dominál, a kis területen való orientációt, a labdakezelést, a rögtönzést éppen a teremfociban lehet begyakorolni. A szombaton egy újabb lépést tettünk a teremfoci nép?szerűsítésének érdekében. Szerintem a folytatásban ismét eljutunk odáig, hogy a fináléba csak az előselejtezőkön szerezhetnek belépőt a résztvevők” – hangzott Štefan Kuric jövőképe. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?