Csallóközi kvartett küzd a bajnoki címért

focilabda

A nyugat-szlovákiai V. MEVA fociliga déli csoportja 22. fordulójának Egyházkarcsán rendezett csallóközi rangadóját osztálykülönbséggel nyerték a hazaiak, akik vasárnap délután 4:1 arányban fektették két vállra a csenkeieket.

Biztosan vettük az újabb akadályt. Az első félidőben kétszer is betaláltunk a vendégek kapujába. Fordulás után a vendégek szépítettek, néhány percig volt némi izgalom a pályán, de Trajcsik találata után már nem tudtak újítani a csenkeiek, akiket Magyar küldött a 85. percben végleg a padlóra. Megérdemelten nyertünk, az alapszakasz befejezése után 11 pontos előnnyel várjuk a folytatást” – értékelte a legutóbbi párharcot Csörgő Gyula, az éllovas egyházkarcsaiak klubelnöke.

Vasárnap ismét hazai pályán fogadják soros ellenfelüket, a sors iróniája folytán ismét a csenkeiket. Az irányító szövetség ráadásul az alapszakasz lezárta után harmadolta a mezőnyt. A helyezések alapján a csapatok három négytagú csoportban a rájátszásban folytatják a pontvadászatot. A kollektívák az alapszakaszban begyűjtött pontokat magukkal viszik.

Az első csoportban négy csallóközi alakulat, nevezetesen Egyházkarcsa, Nyárasd, Nagyabony és Csenke küzd a bajnoki címért. A második kvartett összetétele a következő: Jóka, Kismácséd, Nagyfödémes és Jányok. A harmadik kvartett (Hidaskürt, Csallóközcsütörtök, Lég, Illésháza) pedig a bennmaradásért csatázik oda-vissza alapon.

Az egyházkarcsaiak tehát tizenegy pontos előnnyel vezetik a tabellát a nyárasdiak előtt. „Jó pozícióban várjuk a rájátszást. Egymást követő két bajnokit hazai pályán játsszunk. A csenkeiket követően a nyárasdiakat fogadjuk. Ha mindkét találkozót megnyerjük, miénk lesz a bajnoki cím. Alapszakasz, rájátszás, 12 csapatos bajnokság. Ami azt illeti, fura egy helyzet. Jó csapatunk van, amely kimagaslik a mezőnyből, a bajnoki cím elhódítását akár már most borítékolhatnánk. Azt viszont erősen fontolgatjuk, bejelentkezünk-e nyáron az V. ligába. A nádszegiek felsőbb osztályba készülnek, az ismerősök közül maradnak a nagymegyeriek és a sopornyaiak. Nagyok az utazási távolságok, a potenciális ellenfelek nem túl vonzóak szurkolóink számára. Azt is rebesgetik, hogy az új idényre feltöltik az V. liga déli csoportjának mezőnyét. Kérdés: mely csapatokkal. Több megválaszolatlan kérdéssel szembesültünk, remélem jól döntünk” – folytatta a gondolatsort a tisztségviselő.

Némi meglepetést jelent, hogy csallóközi kvartett csatázik a bajnoki címért. „Reális az alapszakasz sorrendje. Egyébként játéktudásuk alapján még a kismácsédiakat is el tudnám képzelni az elit négyes fogatban. Mi azon leszünk, hogy a csallóköziek legjobbjaként az élen végezzünk” – fogalmazott a rutinos focivezető.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?