Csak légiósok az év focistája jelöltjei között, Kalmár a Fortuna Liga legjobbja

Kalmár Zsolt

Tíz légiós közül kerül ki a 2020-as év szlovák focistája, derült ki a szerdai online sajtótájékoztatón. A DAC csapatkapitánya, a magyar válogatott középpályása, Kalmár Zsolt lett a Fortuna Liga legjobb játékosa. 
 

A Szlovák Labdarúgó-szövetség és a Pravda közös szavazását immár 28. alkalommal szervezték meg. Idén egyetlen Fortuna Ligában szereplő labdarúgó sem jutott be a top 10-be. Ott van viszont a legjobbak között a Göteborgba frissen igazolt Marek Hamšík, aki eddig nyolcszor nyerte el a kitüntetést, és Martin Škrtel is, aki négyszer diadalmaskodott. A két játékost 2007 óta csak az Internazionale hátvédje, Milan Škriniar tudta megelőzni, akit tavaly választottak meg az év focistájának, és idén esélye van, hogy megvédje a címét. A tavalyival ellentétben nem került be az elitbe többek között a doborgazi Bénes László (Augsburg), Róbert Boženík (Feyenoord) és Stanislav Lobotka (Napoli) sem. Viszont van két kapus is a tízes listán: Martin Dúb-ravka és Marek Rodák, azonban az ankét történetében még egyszer sem győzedelmeskedett kapus.

A legjobb 21 év alatti játékosnak járó Peter Dubovský-díj sorsa Róbert Boženík és David Strelec (Slovan) között fog eldőlni. A rózsahegyieknél télig szereplő, majd onnan az orosz Ahmat Groznijba távozó Almási László a negyedik lett ezen a szavazáson. 

A 2020-as év legjobb trénere az ifj. Ján Kozák (Slovan), Pavol Staňo (MŠK Žilina) és Vladimír Weiss (Grúzia válogatottja) hármasból fog kikerülni. A DAC vezetőedzője, Bernd Storck a negyedik lett. 

A Fortuna Liga legjobbjának járó elismerést a DAC csapatkapitánya, Kalmár Zsolt szerezte meg. 28 szavazattal előzte meg a második Dominik Greifet (Slovan). Andrija Balic, a sárga-kékek középpályása a hatodik lett.

A kategória győzteseit március 25-én fogják kihirdetni Szencen, ahol valószínűleg mindegyik érintett jelen lesz, hiszen a szlovák válogatott Ciprussal, Máltával és Oroszországgal játszik vb-selejtezőt március végén. 

Érdekes

Az év focistája (ábécérendben):

Martin Dúbravka (Newcastle)
Ondrej Duda (Hertha) 
Marek Hamšík (Jifang/Göteborg) 
Patrik Hrošovský (Genk) 
Juraj Kucka (Parma) 
Peter Pekarík (Hertha) 
Marek Rodák (Fulham) 
Milan Škriniar (Inter) 
Martin Škrtel (Basaksehir)
Martin Valjent (Mallorca)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?