Cristiano Ronaldo kontra Burak Yilmaz

<p>A labdarúgó BL-negyeddöntő mai játéknapján pályára lép az előző kör két meglepetéscsapata, a Málaga és a Galatasaray. A spanyol együttes a Dortmundot fogadja, nagy bravúrnak számítana, ha a BL-újonc sikerrel venné a nehéz német akadályt. Újabb bravúrra készül a Galatasaray, amely a Real Madrid otthonában lép pályára, a papírforma azonban egyértelműen a királyi gárda mellett szól.</p>

ÚJ SZÓ-ELŐZETES

Annál is inkább, mert José Mourinho edzői pályafutása során eddig minden BL-negyeddöntő párharcából győztesen került ki, 2004-ben a Portóval, 2005-ben és 2007-ben a Chelsea-vel, 2010-ben az Internazionaléval, az elmúlt két évben pedig a Reallal is bejutott az elődöntőbe.

A Santiago Bernabéu Stadionban sorra kerülő mérkőzésen a BL mostani kiírásának két legjobb góllövője is pályára lép, a hazaiaknál Cristiano Ronaldo, míg a vendégeknél – a magyarok elleni vb-selejtezőn is eredményes – Burak Yilmaz egyaránt nyolc-nyolc gólt szerzett a sorozatban. Sok függ attól, hogy melyik mesterlövész lesz a sikeresebb.

A Realnál az utóbbi időben gond van a helyzetkihasználással. „A múlt idényben négy lehetőségünk közül hármat kihasználtunk. Most viszont korántsem tudunk olyan könnyen gólokat szerezni. Egyedül Cristiano Ronaldo a kivétel, aki továbbra is zsinórban termeli a találatokat, a többiek viszont csak ritkán eredményesek – nyilatkozta José Mourinho, aki hírek szerint a nyáron visszatér a Chelsea-hez. – Gólokkal kell nyernünk, hogy nyugodtan utazhassunk az isztambuli visszavágóra.”

A portugál mesternek a Realnál remek a hazai BL-mérlege, tizenhat meccs közül csupán egyet vesztett el.

A 2000/01-es BL-szezonban találkozott utoljára két a csapat, az isztambuli 3:2-es Galatasaray-sikert 3:0-s spanyol győzelem követte, így a madridiak jutottak a legjobb négy közé. Viszont 2000-ben az európai Szuperkupa-döntőben Jardel hosszabbításban lőtt góljával a török együttes nyert (2:1).

Sokan előre leírják a Galatasarayt, pedig Fatih Terim védencei az utóbbi hat BL-meccsen veretlenek, és az elmúlt három idegenbeli találkozójukat megnyerték. „Az a legnagyobb fegyverünk, hogy nem félünk a vereségtől és a kieséstől. Ronaldo miatt sem változtatunk a taktikánkon, mindig jól akarunk játszani, és a végén eldől, hogy ez mire elég” – mondta Fatih Terim, akinek a csapata sokat erősödött a holland Wesley Sneijder és az elefántcsontparti Didier Drogba januári leigazolásával.

A meccset a norvég Moen vezeti, és STV 1 élőben közvetíti.

A másik összecsapáson a BL-újonc Málaga a német bajnok Borussia Dortmund együttesét látja vendégül. Mindkét gárda remek formában várja az összecsapást, ugyanakkor a párharc esélyese mindenképpen Jürgen Klopp együttese, amely a csoportkörben már a Real Madrid, a Manchester City, illetve az Ajax Amsterdam otthonából is ponttal, pontokkal távozott.

„Nagyon fontos az első meccs, remélem, hogy sikerül előnyt szereznünk a dortmundi visszavágóra. Az lenne az igazi, ha kétgólos győzelmet aratnánk” – hangsúlyozta a Málagát irányító Manuel Pellegrini, aki a 2005/06-os idényben az akkor szintén BL-újonc Villarreal mestereként egészen az elődöntőig vezette csapatát.

Odahaza rendkívül erős a spanyol együttes, 12 nemzetközi kupameccse közül kilenc alkalommal nem kapott gólt, pedig az AC Milan és az FC Porto is az ellenfelei között volt.

Mindenképpen figyelemre méltó a komoly anyagi gondokkal küzdő Málaga BL-menetelése, óriási bravúr lenne, ha a Dortmundot is elbúcsúztatná.

Gondban van Jürgen Klopp, a Borussia mestere, mert kulcsemberei közül többen sérüléssel bajlódnak. A legfrissebb hírek szerint a szombati, Stuttgart elleni (2:1) bajnokin orrcsonttörést szenvedett Marcel Schmelzer védőmaszkban vállalja a szereplést, míg a lágyékproblémákkal küszködő Jakub Blaszczykowski rajtjáról a meccs előtt dönt a dortmundiak orvosa.

„Rendkívül nehéz este vár ránk. Az igaz, hogy a Málaga nem Barcelona, de a Bajnokok Ligájában többször bizonyította, hogy kiváló csapattal rendelkezik” – szögezte le Lukasz Piszczek, a Borussia Dortmund védője.

A málagai találkozón a svéd Eriksson fújja a sípot. (sz. z.)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?