Collina ötödször

Wiesbaden. Pierluigi Collina sorozatban ötödször lett az év játékvezetője a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet szerint. Az olasz bíró ezzel megelőzte Puhl Sándort, aki 1994 és 1997 között négyszer végzett az 1987 óta minden évben megrendezett szavazás élén.

Wiesbaden. Pierluigi Collina sorozatban ötödször lett az év játékvezetője a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó szervezet szerint. Az olasz bíró ezzel megelőzte Puhl Sándort, aki 1994 és 1997 között négyszer végzett az 1987 óta minden évben megrendezett szavazás élén.

A 42 éves Collina rekordot jelentő 222 ponttal érdemelte ki újra a kitüntető címet a svájci Urs Meier és a dán Kim Milton Nielsen előtt. Többek között az döntött a javára, hogy ő fújta a sípot a koreai–japán közös rendezésű világbajnokság Brazília–Németország (2:0) döntőjében.

2002 legjobb játékvezetői: 1. Collina (olasz) 222 pont, 2. Meier (svájci) 72, 3. Milton Nielsen (dán) 47, 4. Frisk (svéd) 38, 5. Dallas (skót) 21, 6. Acosta (kolumbiai) 20, 7. Merk (német) 18, 8. Bujszaim (egyesült arab emírségekbeli) 11, 9. Melo Pereira (portugál) és Veissiere (francia) 8-8.

Puhl Sándor szerint Pierluigi Collina egész évben jó teljesítményt nyújtott, így várható volt, hogy ismét ő végez az élén. „Sokat nyomott a latban, hogy a világbajnoki döntőben is remekül bíráskodott, ezzel magyarázható a fölényes sikere. Nincs bennem rossz érzés amiatt, hogy sorozatban ötödször lett a legjobb, és ezzel megelőzött. Ez az élet rendje, aki tovább folytatja a pályafutását, több lehetőséget kap.”

A nemzetközi szövetség Játékvezetői Bizottságának tagja hozzátette: az olasz bíró kiemelkedik a sok jó sípmester közül. „Meghatározó egyéniség és itt nem csak a külsejére gondolok. Egy jó bírónak komoly emberi kvalitásokkal kell rendelkeznie és meg kell próbálnia a szabályokat a személyiségén keresztül is alkalmazni a labdarúgás érdekében.”

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?