Címvédésre készül a HC DAC

HCDACsajtó2023

Szerda délután megtartotta hagyományos szezon előtti sajtótájékoztatóját a dunaszerdahelyi HC DAC. A női kézilabdacsapat a következő szezonban szeretné megvédeni a szlovák bajnoki címét és a MOL Liga aranyérmét is.

Az esemény elején Dr. Horváth Zoltán, a klub elnöke kifejtette, hogy a csapat miért nem indulhat idén a nemzetközi kupákban. Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) nem tette lehetővé azt, ami az előző szezonban még a nagymihályi Iuventa számára megvalósítható volt, hogy bajnokként csak a harmadik számú sorozatban, az Európa-kupában induljanak a csallóköziek. Az Európa-ligára viszont sajnos nem volt megfelelő a város sportcsarnoka. Az EHF a győri „költözést” nem engedélyezte, így pedig a sárga-kékek inkább a hazai sorozatokra koncentrálnak. Ezt követően a klubelnök bemutatta az új igazolásokat, a Dunaújvárosból érkező kapust, Bakos Kárment, a Boszniából igazolt Jovana Ilicet, valamint a portugál bajnokságból szerződtetett brazil Valéria Policarpo Santost. „A MOL Liga körüli bizonytalanságok nem segítették a tárgyalásokat. Voltak olyan magyar játékosok, akikkel kapcsolatban voltunk, de végül velük megszakadtak az egyeztetések és inkább Magyarországon, alacsonyabb osztályban folytatják pályafutásukat. A többiek esetében fontos volt a vezetőedzőnk kapcsolati tőkéje, míg Jovana Ilic azok után került ide, hogy a Siófok nem indulhatott az NB I-ben, így klubunk nemzetközi kapcsolatokért felelős személye lecsapott rá. Valéria esetében pedig kiemelném, hogy Eliška Desortová menedzsere ajánlotta őt nekünk. Az elmúlt 4-5 év sikereinek hatására a menedzserek világa is elkezdett foglalkozni velünk, jönnek komoly és kevésbé komoly ajánlatok is, így ez egy újabb terület ahol tanulhatunk. Végül pedig az anyagi háttér is döntően befolyásolja, hogy kiket lehet hozzánk csábítani” – válaszolta az átigazolások hátterét firtató kérdésünkre Horváth.

Debre Viktor vezetőedző szerint nagy várakozásokkal tekintenek az új szezonra, és bár nagyon magasra tették a lécet az előzőben, szeretnék átugrani azt. „Az első naptól kezdve azért dolgozunk, hogy megvédjük a címeinket, de ez mindig nehezebb, mint megnyerni azokat. Az ellenfelek is erősítenek, így újra kemény meccsek előtt állunk. Szeretnénk a MOL Ligában megalapozni azt, hogy újra előnnyel induljunk el a szlovák rájátszásban. Idén is nyerni akarunk valamit” – vázolta a terveket a szakember. Jelen állás szerint a közös cseh-szlovák bajnokság az utolsó szezonja előtt áll, bár a jövő héten még lesz egy találkozója a klubok képviselőinek, ahol újra beszélnek majd a jövőről.

Debrénél rákérdeztünk a játékosok egészségi állapotára, hiszen a bajnoki döntőben már többen bajlódtak sérülésekkel. „Mondhatom, hogy a helyzet nem változott, hiszen a lányoknak most is fáj mindenük, de ez az alapozás ezen szakaszában normális. Ezek más jellegű fájdalmak. Ugyan kisebb problémákkal küszködünk, de a korábbiakhoz képest nincs jelentősége. Ahogy kezdődik a bajnokság, akkor ezek elmúlnak, a fáradtság a múlté lesz – válaszolta az edző, aki röviden az új igazolásokról is beszélt. – Kármenről nagyon sok jót hallottunk, reméljük beváltja a hozzá fűzött reményeket. Jovana egy klasszikus átlövő, aki távolról is nagyon veszélyes, de gyors és a hatos vonalára is gyakran odakerül. Valéria egy más típusú játékos, aki rettentő gyors és az egy az egy elleni játék az erőssége, mindamellett, hogy jól veszi észre és játssza meg a beállósokat is. Egyelőre a beilleszkedés fázisában vannak, az új igazolásoknak rendre kell egy kis idő, hogy megtanulják a mi stílusunkat, de rövidesen hozzászoknak és ez lesz számukra a természetes” – tette hozzá Debre.

A csapatkapitány Juhos Kata elmondta, hogy mindenki izgatottan várta az új szezont és bár csalódottak voltak, hogy elmarad a nemzetközi szereplés, mégis lelkesen vágtak bele a munkába. „Az alapozás senkinek sem könnyű, de már jönnek az edzőmeccsek, amelyek megmutatják miben kell fejlődnünk még a következő hetekben. Pozitívan zártuk az előző idényt és a célunk, hogy hasonlóan fejezzük majd be a most következőt – mondta Juhos, akitől megkérdeztük mekkora szálka a szemükben, hogy a Szlovák Kupa aranyérme még hiányzik a gyűjteményükből. – Természetsen ez is egy plusz motivációt jelent, de a bajnokság közben is vannak apró céljaink, Nagymihályban és ha jól emlékszek Olomoucban sem nyertünk még. Folyamatosan meg kell találni a célokat a bajnokság közben és a kupában is. Hosszú sorozat lesz, nehéz lesz, de nem is lehet úgy nekiállni, hogy ne az lebegjen a szemünk előtt, hogy nyerni szeretnénk a legvégén” – zárta a sajtótájékoztatót Juhos.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?