Cigándon Buzita nyert Királyhelmec előtt

Cigánd. Kelet-szlovákiai csapatok játszották a döntőt az alsó-bodrogközi Cigándon nyolcadszor megrendezett nemzetközi utánpótlás teremlabdarúgó-tornán.

Cigánd. Kelet-szlovákiai csapatok játszották a döntőt az alsó-bodrogközi Cigándon nyolcadszor megrendezett nemzetközi utánpótlás teremlabdarúgó-tornán. Az U13-as korosztályban lebonyolított seregszemlén Buzita és Királyhelmec jutott a fináléba, és akárcsak a csoportmérkőzésen (4:1), ezúttal is az előbbi csapat győzött (3:1). „Öt éve rendszeresen visszajárunk Cigándra, nagyon szívesen tesszük, mindig nagy megtiszteltetés számunkra a rendezők meghívása. Tavalyi ötödik helyünk után idén kimondottan jó gárdával utaztunk. A fiúk a Kassa megyei korosztályos bajnokságban is bizonyítanak, hiszen előkelő helyen állnak. Jó szereplésünket három tehetséges játékosunknak köszönhetjük: Kaleta Marek védekezésben, Köteles Martin a középpályán, míg Rebej Noel csatárként tűnt ki. De mindenkinek dicséret jár, hiszen a labdarúgás csapatmunka. Büszke vagyok a fiúkra, s remélem, jövőre újfent a dobogó valamelyik fokán láthatom, láthatjuk őket” – értékelt lapunknak Mohňanský József, a buzitaiak vezetője.

A Kastély Csaba és Bányácski Kornél vezette királyhelmecieknek nagy siker a döntőbeli szereplés. Csoportjukban a második helyet szerezték meg, így elődöntőt játszhattak a másik csoport győztesével, az erdélyi Nagykárollyal. Szoros mérkőzést követően 2:1-re győztek. Jöhetett a döntő, melyben a buzitaiakkal találkoztak. Már csak öt perc volt hátra, amikor még őrizték 1:0-ás előnyüket, de végül 3:1-re fordított az ellenfél. Felső-Bodrogköz képviselői a nem várt sikert azzal is megtetézték, hogy a torna legjobbjának választották játékosukat, Tóth Balázst. Bányácski Kornél elégedetten nyilatkozott lapunknak: „Jó volt látni a sok ifjú tehetséget. Érezhető volt, hogy már régen együtt vannak, de ez a siker egyben a fegyelemnek és a taktika következetes betartásának az eredménye. Az egy mindenkiért, mindenki egyért elv érvényesült a fiúk között.” (pan)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?