Cibulková legyűrte Ivanovicsot

New York. Bár a szlovák teniszezők közül Dominika Cibulková sorsolása volt a legkedvezőtlenebb a US Open 1.

New York. Bár a szlovák teniszezők közül Dominika Cibulková sorsolása volt a legkedvezőtlenebb a US Open 1. fordulójában, a pozsonyi játékos 6:3, 3:6, 6:3-ra legyőzte az egykori világelső szerb Ana Ivanovicsot.

A favoritok közül az orosz Marija Sarapova még pályára lépése előtt búcsúzott, a Wimbledon óta kényszerpihenőn levő teniszező továbbra is lábsérüléssel bajlódik.

Óriási siker

Cibulková nagyon jól kezdte a mérkőzést, 6:3, 3:1-re vezetett a hetedik kiemelt Ivanovics ellen, ráadásul három újabb bréklabdája volt 40:0-nál. „Abban a pillanatban elvesztettem a meccs ritmusát. Kevésbé agresszíven játszottam, mint addig. De továbbra is azt éreztem, hogy ezen a napon én vagyok a jobb teniszező a centerpályán” – nyilatkozta a szlovák játékos a mélypontjáról.

A második szettet így elvesztette Cibulková, sőt a harmadik játszma elején brékelte is őt szerb ellenfele. Cibulková azonban 4:1-re fordított, és hiába kért ápolási szünetet a korábbi világelső, Cibulková biztosan hozta a szettet, 6:3, 3:6, 6:3-ra nyerve a mérkőzést.

„Tekintettel arra, hogy közel öt hónapot kihagytam a szezonból, óriási sikernek tartom a győzelmemet. Nagyon megnőtt az önbizalmam a nyitómeccs után” – tette hozzá Cibulková, aki a második fordulóban a hazai Jessica Pegulával, a világranglista 260. helyezettjével találkozik.

Két kiesés

Kiemelt ellenfél jutott Magdaléna Rybárikovának is a 31.-ként rangsorolt orosz Anasztaszja Pavljucsenkova személyében. Rybáriková kiegyenlített meccset játszott a favorittal, mindkét játszmában volt esélye győzni, de a döntő pillanatokban Pavljucsenkova bizonyult higgadtabbnak, és 6:4, 7:5-re nyert.

Daniela Hantuchovától viszont továbbjutást vártak a meglehetősen ismeretlen japán Miszaki Doi ellen. Doi azonban mind a két szettben megugrott 3:1-re, és onnantól már csak az adogatójátékát őrizte. 6:3, 6:3-ra nyerte a mérkőzést.

Kližan, az együttérző

A férfiaknál Martin Kližan és Lukáš Lacko közül előbbi folytathatja a New York-i Grand Slam-tornát. Kližan az első játszmát még szoros küzdelemben 7:6-ra elvesztette a német Florian Mayer ellen, de utána már a szlovák játékos akarata érvényesült. Kétszer 6:3-ra nyerte a következő két szettet, és 3:0-ra a negyedikben is vezetett az ekkor már láthatóan elgyötört Mayer ellen. Görcsöktől szenvedő és földre rogyó ellenfele mellé sportszerűen Kližan ült oda elsőként egy zacskó jéggel, majd a főbíró és a tornaorvos is megérkezett hozzá. Utóbbi konstatálta, hogy Mayer kimerültsége miatt nem tudja folytatni a játékot. Kližan következő ellenfele a 27. helyen kiemelt francia Jérémy Chardy lesz.

Lacko a US Openen is folytatta rossz sorozatát: utóbbi hét meccséből hatot elveszített. A spanyol Marcel Granollers-Pujol ellen egy pillanatra sem volt esélye, 6:2, 6:3, 6:1-re kapott ki a 27 esztendős teniszező. (TASR, SITA)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?