Chmelár marad az elnök

Pozsony. November 20-án, szombaton, a Danube hotel konferenciatermében tartotta XXIX. közgyűlését a Szlovák Olimpiai Bizottság. Az egész napos tanácskozáson újraválasztották František Chmelár elnököt, értékelték Szlovákia szereplését az athéni olimpián.

František Chmelár, a Szlovák Olimpiai Bizottság régi-új elnöke Elena Kaliskának adja át a kitüntetéseketTASR-felvételAz ülés keretén belül számos sportolót és edzőt részesítettek kitüntetésben, és kitekintettek a torinói téli játékok felé.

František Chmelár hivatalos megnyitója és a Dárius Rusnák által tolmácsolt köztársasági elnöki köszöntés után Vladimír Miller alelnök szlovák szemszögből értékelte a XXVII. Nyári Olimpiai Játékokat. „Nemcsak teljesítettük, hanem túlteljesítettük elvárásainkat” – mondta – „hiszen a tervezett öt éremhez szereztünk egy hatodikat.” A sportolókkal egyetemben dicsérettel illette a szervezőstábot is, de gyorsan hozzátette, hogy „a következő olimpia már az ajtónkon kopogtat, s még van mit javítani.” Ehhez kapcsolódva tájékoztatta a tagokat Igor Nemeček a torinói játékok előkészítésére alakult bizottság eddigi munkájáról.

Az értékeléseket jutalmazás követte. Jelenlegi ill. egykori sikeres szlovák sportolók, edzők és funkcionáriusok kapták meg a Szlovák Olimpiai Bizottság arany, ezüst ill. bronz karikáit. Míg a legértékesebb kitüntetésben csak Elena Kaliská olimpiabajnok víziszlalomozó részesült, addig az ezüst karikákon többen is osztoztak, köztük a komáromi olimpiai bronzérmes kajak négyes edzője, Soós Tibor is. (A mesteredzővel készült interjúnkat a holnapi számunkban olvashatják) Maguknak a fiúknak (Riszdorfer Mihály és Richárd, Bača Juraj és Vlček Erik) a bronz karika jutott. Mivel ők már elkezdték a felkészülést a következő idényre, nem tudtak részt venni a díjátadáson, így edzőjük vette át helyettük a kitüntetést.

A program további részében ellenjelölt híján egyhangúlag újraválasztották František Chmelárt a SZOB elnökévé. Hasonló volt a helyzet a SZOB Fegyelmi Bizottságának elnökválasztásán, ahol Mária Jasenčákovának szintén nem akadt ellenfele. A bizottság másik két tagja abszolút többséggel Jozef Gönci és Dušan Noga lettek. Nem volt ilyen egyszerű a Végrehajtó Bizottság kilenc tagjának a megválasztása, mivel abszolút többséggel csak hat jelölt került be az első forduló után. A maradék három kiadó hely csak a harmadik körben kelt el. A SZOB Végrehajtó Bizottságának új névsora: František Chmelár, Igor Nemeček, Mária Mračnová, Vladimír Miller, Anton Tkáč, Jozef Bazálik, Zdenko Kríž, Jozef Vengloš, Ľubo Štark, Ľubor Halanda és Karina Habšudová (a sportolók komissziójának képviselőjeként egyhangúlag került be külön szavazáson). Változás történt a főtitkári poszton is: Martin Benko helyét Jozef Liba vette át. A leköszönő s egyben újdonsült elnök zárószavában megköszönte a távozó bizottsági tagok munkáját, s lelkes együttműködésre biztatta az újakat. (up)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?