Chára: „Minden megtörténhet”

Szocsi |

<p>Zdeno Chára a többi NHL-es játékost megelőzve már tegnap Szocsiba érkezett, mivel ő volt a szlovák küldöttség zászlóvivője a XXII. téli olimpiai játékok tegnapi megnyitóján. A Boston Bruins jégkorongozója és a szlovák hokiválogatott csapatkapitánya kora délután óriási médiaérdeklődés mellett egy rövid sajtótájékoztatót is tartott, az ott elhangzottakat adjuk most közre.</p>

Mit jelent önnek, hogy önt választották zászlóvivőnek?
Ez az egyik legnagyobb megtiszteltetés egy sportoló számára, nagyon nagyra értékelem.

A megnyitóünnepség miatt ki kellett hagynia a Boston két mérkőzését. Gond nélkül elengedték?
Nem volt semmi probléma, a klubom is örült, hogy ilyen komoly feladatra kértek fel. Semmilyen akadályt nem gördítettek elém, boldog vagyok, hogy így álltak hozzá.

Reggel kiderült, hogy Marián Gáborík nem épült fel a kulcscsonttöréséből, így végül nem csatlakozhat a csapathoz. Mit gondol erről?
Nagyon fog hiányozni, mert ő az egyik legtehetségesebb játékosunk. Valahogy pótolnunk kell, de nem lesz könnyű.

A szlovák válogatottban több fiatal játékos is helyet kapott, például az Edmonton Oilers hátvédje, a 21 éves Martin Marinčin. Mennyire ismeri a játékukat?
Marinčint az utóbbi időben kiemelt figyelemmel kísértem, és nagyon kellemesen meglepett. Jó teljesítményt nyújt, ráadásul mindig fejlődni akar, az ilyen jellemekre nagy szükségünk van.

Szlovákia az USA-val, Szlovéniával és Oroszországgal került egy csoportba. Mit gondol az esélyekről?
Mindig megvan az esély, hogy bárkit legyőzzünk. Kiszámíthatatlan torna lesz, ahol minden megtörténhet. Abban bízom, hogy mi leszünk az egyik meglepetéscsapat.

Négy éve Vancouverben a szlovák válogatott negyedik lett. Szocsiban is bekerülhet az együttes a négy közé?
Még el sem kezdődött a torna, nehéz lenne összehasonlítani a négy évvel ezelőttivel. Egy biztos, mi mindent beleadunk.

A szocsi jégpálya nagyon széles, az NHL-es játékosok viszont a szűk pályákhoz szoktak. Mennyiben befolyásolhatja ez a tornát?
Mindenki számára egyformák lesznek a feltételek, mindenkinek alkalmazkodni kell. Másrészt: azért ez még mindig hoki, nem valami másik játékot játszunk. Szerintem jól fog menni.

Vladimír Vůjtek szövetségi kapitány megígérte, hogy vasárnap a hokiválogatott a helyszínen fog szurkolni Anastasia Kuzminának a női sílövők sprintversenyében. Kíváncsi a biatlonra?
Csak most érkeztem, a programról még nem is tudok semmit. De természetesen örülök neki, ha más sportágak versenyeire is kijutok, és a szlovák sportolóknak drukkolhatok. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?