Černák volt a megmentő: DAC-győzelem a Myjava ellen

Dunaszerdahely |

<p><span dir="ltr">A csereként beállt fiatal Černák góljával 1:0-ra nyert a DAC a Myjava ellen a labdarúgó Fortuna Liga 6. fordulójában.</span></p>

A meccs előtt az Ismerős Arcok zenekar az utolsó pillanatban érkezett, de így is volt közös éneklés a szurkolókkal, a csapatok ezúttal a Nélküled dallamára vonultak be. A dunaszerdahelyiek kezdtek jobban, de Jurčo és  Kristo sem találta el a kaput. Húsz percnyi játék után kezdtek felbátorodni a vendégek, Černáček fejese ugyan mellé szállt, de a közönség már enyhe füttyszóval kezdte kifejezni elégedetlenségét. Ezután Tóth tisztázott Beňo elől, Sládek ziccerét pedig Penksa védte lábbal. Itt már felhangzott a lelátóról az "Ébresztő, ébresztő". A játék képe szünet után sem változott sokat. Radványi Miklós az utolsó félórára pályára küldte a fiatal Černákot, aki fel is pezsdítette egy kicsit a játékot, de a helyzetek hiányoztak. A hagyományos rigmusokat egyre többször váltotta fel az "Ébresztő". A 78. percben azonban már majdnem gólt kiáltottak a nézők: Kristo fejese után Solnička kétszer is elképesztő reflexszel védett. Két perc múlva jött a megváltás: egy gyors akció végén Černák lőtt a hálóba - 1:0! A 86. percben Pekár majdnem egyenlített, de lapos lövése centikkel elkerülte a kaput, három perccel később pedig Sládek ajtó-ablak helyzete maradt ki. A hosszabbításban elszabadultak az indulatok, Marček megkapta második sárgáját, de az eredmény már nem változott. DAC - Myjava 1:0 (0:0)Góllövők: Černák (80.)Sárga lap: Struhár, ill. Beňo, Marček.Piros lap: Marček (90., Myjava)Játékvezető: Glova, 2157 néző. DAC: Penksa-Turňa, M. Tóth, Struhár, Szabó O. - E. Ujlaky, Straka (79. Horváth B.),  Kristo, Brašeň (74. Nguekam) - Jurčo, Sabler (61. Černák).MYJAVA: Solnička - Beňo, Jánošík, Černáček, Švec (83. Ilovský) - Marček, Š. Pekár - Daniel (68. Duga), Sládek, Cypris - M. Kuzma (74. Oršula). Radványi Miklós, a dunaszerdahelyiek vezetőedzője így értékelte a találkozót:"Bejöttek a cserék, Horváth Béla passzolt Černáknak, s ebből született a győztes gól. A játékosaim ma a szívüket is otthagyták a pályán. Örülök, hogy van a csapatomban egy olyan futballista mint Černák. A fiatalsága miatt még egyáltalán nem idegeskedik, mindegy ki ellen játszik. Ha a Barcelona lett volna az ellenfél, nekik is ugyanígy bevágta volna a gólt. Ezzel valószínűleg történelmet írt, nem hiszem, hogy a DAC történetében valaha is gólt rúgott volna élvonalbeli bajnokin nála fiatalabb játékos." A 17 éves és 25 napos Roland Černák a mérkőzés után kissé elfogódottan állt a kamerák kereszttüzében:"Hihetetlen érzés, hogy én szereztem a győztes gólt. Amikor megkaptam a labdát, kicsit féltem, hogy nem fogom berúgni – de aztán mégis berúgtam." 

 

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?