Cél az olimpia kvóta megszerzése

Csáktornya. Az athéni olimpiai szereplés jogát szeretné kivívni a magyar női kézilabda-válogatott, amely ma megkezdi szereplését a horvátországi világbajnokságon. A kvóta megszerzésének két módja van.

Csáktornya. Az athéni olimpiai szereplés jogát szeretné kivívni a magyar női kézilabda-válogatott, amely ma megkezdi szereplését a horvátországi világbajnokságon. A kvóta megszerzésének két módja van. Mocsai Lajos csapatának az első öt között kell végeznie, de akkor is részt vehet az athéni játékokon, ha a tavalyi Európa-bajnokságon előtte záró négy együttes (a dán, a norvég, a francia és az orosz) kivétel nélkül a legjobb ötbe kerül. Amennyiben a küldetés sikerrel jár, akkor a játékosok között 10 millió forintot osztanak szét.

Amint a szövetségi kapitány megjegyezte: az együttes nehéz csoportba és nehéz ágra került. A csáktornyai D-jelű hatosban a magyarok – sorrendben – az Afrika-bajnok Elefántcsontparttal, a mindig „sötét lónak“ számító németekkel, a Bajnokok Ligája- és Szuperkupa-győztes Krim Ljubljanára épülő szlovénokkal, az ázsiai olimpiai selejtezőt nyerő kínaiakkal, valamint az olimpiai és Európa-bajnok dánokkal találkoznak.

A további csoportok: A (Split): Szerbia-Montenegró, Franciaország, Spanyolország, Horvátország, Brazília, Ausztrália; B (Porec): Oroszország, Koreai Köztársaság, Ausztria, Csehország, Angola, Uruguay; C (Károlyváros): Norvégia, Ukrajna, Románia, Tunézia, Japán, Argentína

A MAI MŰSOR. A csoport: Szerbia-Montenegró–Ausztrália (16.00), Horvátország–Brazília (18.00), Franciaország–Spanyolország (20.00); B csoport: Oroszország– Koreai Köztársaság (16.00), Csehország–Uruguay (18.00), Ausztria–Angola (20.00): C csoport: Japán–Tunézia (17.00), Norvégia– Ukrajna (19.00), Románia–Argentína (21.00); D csoport: Magyarország–Elefántcsontpart (17.00), Szlovénia–Kína (19.00), Dánia–Németország (21.00).

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?