Čech, Soós és Simon célja a riói olimpiai szereplés

<p>Somorja. Új célokért, de a régi kerékvágásban folytatják ősszel szereplésüket a samorjai Gladiátor birkózóklub versenyzői, akik a korosztályos országos bajnokságokon, rangos nemzetközi viadalokon tovább gyarapították éremgyűjteményüket. A klubvezetés nem titkolja, azon dolgozik, hogy a bajnoknevelde legjobbjai csatasorba álljanak a négy év múlva Rio de Janeiróban sorra kerülő olimpiai játékokon.</p>

PR-CIKK

Ötkarikás részvételre egyébként hárman, nevezetesen Soós Tamás, Čech Dávid és Simon Krisztián pályáznak. Eddigi eredményeik alapján egyértelmű: a csallóköziek nem építenek légvárakat.

Holocsi és Nagy diadala

Madaron a fiatalabb diákok erőpróbájával rajtolt el a birkózók új idényének bajnoki sorozata. A kötöttfogásban zajló megmérettetésen 18 klub százöt szárnyait bontogató tehetsége csatázott az érmekért. A csapatversenyben negyedik helyen rangsorolt somorjaiak két aranyéremmel bizonyultak a legeredményesebbeknek. „Holocsi Bence és Nagy Krisztián elsőségével igazolta az elvárásokat. Rajtuk kívül még Forgó Erik is dobogóra került. Pajli Ádám a 4., Liptai Tamás pedig az 5. helyen végzett a súlycsoportjában. Tomáš Grlák pedig értékes tapasztalatokat szerzett a viadalon. Érmeseink a nyáron elhunyt nevelőedzőnk, Fodor László védencei közül kerültek ki. A kiváló szakember távozásával nagy veszteség ért bennünket, de kollégámmal, Oláh Olivérrel megpróbáljuk őt pótolni. Ami nem is olyan egyszerű feladat. Nálunk ugyanis az utóbbi időben megszaporodott a létszám, a legapróbbak nagy érdeklődést tanúsítanak a somorjai sikersportág iránt” – fogalmazott Horváth István, a somorjai Gladiátor birkózóklub főedzője.

Soós és Simon érme

A legifjabbakat a felnőttek követték a sorban, akik Trencsénben mindkét fogásnemben csatasorba álltak. Csák Máté vára alatt is megvillantották a tudásukat a somorjaiak, akik két érmet szereztek. „Lépésről lépésre araszolgatunk a csúcsok felé. Örvendetes tény, hogy juniorjaink már képesek megszorítani a felnőttválogatott tagjait. Soós Tamás a 96 kg-os súlycsoport fináléjában szoros meccsen szenvedett vereséget Hencz Mátétól, Simon Krisztián pedig méltó ellenfele volt Lévai Attilának. Ugyancsak elégedett voltam Ahmeti Juszuf produkciójával, aki a dobogó legalsó fokára került a 84 kilósok mezőnyében. Tibor Staňo (szabadfogásban) és Czvedler Tamás pedig csupán orrhosszal maradt le a dobogóról. Ifjabb Szeiler Zoltán, Kiss Tamás és Rézverő Róbert is megvillantotta a tudását. Időre, türelemre, több rutinra lesz még szükség annak érdekében, hogy legjobbjaink a jövőben a felnőttek között is trónra kerüljenek” – sorolta a trencséni szőnyegtényeket, vázolta fel a jövőképet az ambiciózus tréner.

Fodor Lászlóra emlékeztek

Egy héttel ezelőtt jubilált a Gladiátor hagyományos nemzetközi kötöttfogású tornája, a Polgármester-kupa. A tizedik alkalommal zajlott megmérettetés első ízben került Fodor László Emlékversenyként a krónikába. A városi sportcsarnokban Csehország, Horvátország, Magyarország és Szlovákia 17 klubjának 103 birkózója a kezdők, a diákok, a kadettok, a juniorok és a felnőttek korosztályában vetélkedett az érmekért, a legeredményesebb alakulatnak járó trófeáért. A kadettok 76 kg-os súlycsoportjában Horváth Denisz ismét meggyőző produkcióval verte örök riválisát, a bősi Rákóczi Jánost. A junioroknál (84 kg) pedig a két magyar válogatott presztízscsatája a kaposvári Halasi Dániel győzelmével ért véget. „A tét súlyára való tekintettel mindkét győztest pénzdíjjal is jutalmaztuk. Versenyzőink remekeltek, hét elsőséget, s további tizenegy érmes helyezést szereztek. Ennek köszönhetően tizedik alkalommal is otthon tartottuk a polgármesterünk trófeáját, ugyanakkor szervezésből is jelesre vizsgáztunk” – büszkélkedett a Gladiátor újabb diadalával a somorjaiak főedzője, a válogatottat is irányító Horváth István. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?