Buzánszky és Grosics is a Nemzet Sportolója lesz

Budapest |

<p>A kormány úgy döntött, 12-ről 13-ra emeli a Nemzet Sportolója cím birtokosainak számát, hogy Grosics Gyula és Buzánszky Jenő, az Aranycsapat két legendás labdarúgója egyszerre részesülhessen a kitüntetésben - jelentette be a kabinet szerdai döntését ismertetve Szijjártó Péter csütörtökön, Budapesten.</p>

A miniszterelnök szóvivője emlékeztetett: a jelölés amiatt vált szükségessé, hogy az eredetileg 12 fős társaságban Polyák Imre olimpiai bajnok birkózó tavaly november 15-i halálával megüresedett egy hely.
A Nemzet Sportolója kitüntető címet a 2004-es sporttörvény hozta létre, amely arra adott lehetőséget, hogy tizenkét, 60. életévét betöltött, sportpályafutása során kivételes eredményeket elért és a magyar nemzet számára dicsőséget szerzett sportolót a Nemzet Sportolójává választhassanak - idézte fel a kormányfő szóvivője, megjegyezve, hogy a szükséges konzultációkat a kormány lefolytatta, javaslatát ezek után alakította ki. 
Az Országgyűlés december 6-án úgy módosította a sportról szóló törvényt, hogy egyidejűleg tizenkettőnél többen is birtokolhatják a címet.
A vonatkozó jogszabály értelmében a kitüntető címmel havi nettó 500 ezer forintos életjáradék jár.
Január végén a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkársága arról tájékoztatott, hogy tíz sportemberre érkezett jelölés a Nemzet Sportolója címre vonatkozóan; a neveket nem hozták nyilvánosságra a személyiségi jogok védelmére hivatkozva.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?