Bundabotrány Ausztriában: Tabogát állítólag zsarolták

ÖSSZEÁLLÍTÁSAusztriát is elérte a labdarúgó-bundabotrány: a rendőrség kedden három személyt, köztük egy volt válogatott játékost vett őrizetbe zsarolás gyanújával.

ÖSSZEÁLLÍTÁS

Ausztriát is elérte a labdarúgó-bundabotrány: a rendőrség kedden három személyt, köztük egy volt válogatott játékost vett őrizetbe zsarolás gyanújával. Dominique Taboga, az FC Grödig hátvédje hétfőn fordult a rendőrséghez, azt kérve, segítsenek neki, mivel a bundamaffia zsarolja és a családját is megfenyegette.

Az első hírek arról szóltak, hogy Taboga nem volt hajlandó manipulálni a maffiózók által kiválasztott mérkőzést, ezért vissza kellett fizetnie az összekötőktől kapott 50 000 eurót, illetve további 20 000 eurót azért, mert nem működött együtt. Idővel tovább emelkedett az összeg, végül összesen 87 000 eurót követeltek a 31 éves játékostól. Taboga azért kereste fel a rendőrséget, mert őt is és a családját is fenyegették.

A rendőrség másnap egy színlelt pénzátadás során három embert vett őrizetbe, egyikük Sanel Kuljic, aki 2005 és 2007 között húsz meccsen lépett pályára az osztrák nemzeti csapatban.

Az osztrák rendőrség tegnapi sajtótájékoztatóján azonban már nem volt szó mérkőzések manipulálásáról. Marcus Neher, a salzburgi ügyészség szóvivője arról beszélt, mind Taboga, mind Kuljic tagadta, hogy bármelyik meccs meg lett volna bundázva, azt viszont egybehangzóan állították, hogy Taboga tartozott Kuljicnak. „Jelen pillanatban úgy tűnik, személyes ügyről van szó, és még vizsgáljuk, történt-e ténylegesen zsarolás” – fogalmazott a szóvivő. Taboga legújabb vallomásában a 70 000 eurónál is magasabb összeg helyett csak egy valamivel 30 000 euró alatti summa szerepelt.

A két másik gyanúsított nem tett vallomást, egyikük szabadlábon védekezhet, Kuljic és másik társa azonban egyelőre előzetes letartóztatásban marad. A rendőrség vizsgálja a bundagyanút is, egy internetes portál információi szerint a tavaszi Grödig–Kapfenberg (0:1) találkozót akarhatta manipulálni a maffia. Taboga már akkor a Grödigben futballozott, Kuljic pedig a Kapfenberg labdarúgója volt. (laola.at, orf.at)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?