Bukor diadala, kizárása és a rangon aluli díjátadás

A galántai uszonyos úszó a sorozat harmadik állomásán egyetlen századmásodperccel nyerte a meg felszíni úszásban a 800 métert, és ebben a számban január óta veretlen a világon. De nem volt olyan egyszerű a győzelme, mert utána kizárták, majd később mégis neki adták az aranyérmet.

A galántai uszonyos úszó a sorozat harmadik állomásán egyetlen századmásodperccel nyerte a meg felszíni úszásban a 800 métert, és ebben a számban január óta veretlen a világon. De nem volt olyan egyszerű a győzelme, mert utána kizárták, majd később mégis neki adták az aranyérmet. Méltatlan körülmények között.

Az uszonyos úszásban is a sikerek velejárója a korszerű öltözet viselése. A 17 éves galántai gimnazista is új úszónadrágot tesztelt Olaszországban, de a főbíró ezzel nem tudott kibékülni, pedig másokon is láthatott ilyen ruhadarabot. Januártól ugyanis engedélyezett a használata. „Nemcsak nyerni akart Ádám, hanem a junior világcsúcsot is megpróbálta volna megúszni. Egy ideje benne van a rekordteljesítmény, csak eddig mindig közbeszólt valami. Most is – eleveníti fel a történéseket Jakoda Tibor apa és edző egy személyben. – Javában tartott a bemelegítés a 800 méter utolsó, legerősebb futamára, amikor odajött a főbíró, s azt mondta Ádámnak, hogy ki van zárva, mert a rajta lévő nadrág viselete nincs megengedve. Veszekedés tört ki emiatt köztünk, aminek az lett a vége, hogy a főbíró engedte Ádámot indulni, de azt mondta, ha valaki a bírók közül észreveszi, hogy mi van rajta, utólag kizárják a versenyből. Ehhez tudni kell, hogy az olaszok feltörekvő versenyzője, Davide De Ceglie is a mezőnyben volt. Ádám két éve megverte, tavaly a kínai vb-n kikapott tőle. Ilyen előzmények után azt mondtam fiamnak, hogy ússzon, és nyerje meg a versenyt. Ezt meg is tette, s megverte az olaszt, mindössze egyetlen századmásodperccel. Jöttek is utána a bírók, s közölték, hogy ki van zárva. Elvitték őt, levették a nadrágot róla, s vizsgálták. Közben én is intézkedtem. Kapcsolatba léptem a gyártóval, hogy erősítse meg az úszóruha feltüntetett paramétereit. Beszéltem a világszövetség elnökével is, aki jelezte, hogy nem követtünk el szabálysértést, s erről körlevelet írt a küldöttségvezetőknek. Persze óvtunk is. Visszaadták a győzelmet, másnap beismerték, hogy hibát történt, de addigra már az olaszt hirdették ki győztesnek. Elnézést kért tőlem a világszövetség elnöke, én viszont az olasz rendezőktől vártam volna el ugyanezt. Az aranyérem is kézről kézre jutott el Ádámhoz: a világszövetség elnöke adta oda klubelnökünknek, majd így került az igazi győzteshez. Újabb eredményhirdetést már nem tartottak.”

Bukor Ádám a kalandos 800 méter után aznap 200 méteren is elindult, ötödikként csapott a célba. Másnap 400 méteren pedig második lett a világbajnok olasz Fignini mögött.

Lignanói tények a Hírkosárban.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?