Sport

Bukor Ádám első magyar bajnoki címei

Három versenyszám, három győzelem, egy országos csúccsal fűszerezve – ez Bukor Ádám mérlege az egri magyar bajnokságon. A gyöngyösi színekben induló galántai uszonyos úszó a várakozásnak megfelelően 400, 800 és 1500 méteres felszíni úszásban utasította maga mögé a magyarországi élmezőnyt.
J. Mészáros Károly

2017. június 28. 19:50

„Indultam már a Világkupán klubomat képviselve, de a magyar bajnokságon most szerepeltem először, fantasztikus verseny volt, örülök, hogy a magyarok családjában úszhattam – összegezte benyomásait a Kodály Zoltán Gimnázium diákja. – Ezerötszázon javítottam meg a magyar csúcsot, 12:23,92 perc után csaptam célba. A tavalyi világbajnokság óta nem úsztam ezen a távon, még az edzésen sem sikerült ennyit megtennem, legfeljebb csak ezer méterig jutottam, mert az új uszonnyal nem bírtam tovább. De amint az egri vízbe ugortam, teljes mértékben megnyugodtam, és egész jó időt értem el, csak egy másodperccel elmaradva a világcsúcstól. Ezúttal a régi, kis uszonnyal versenyeztem, és hosszú hónapok után állhattam újra a dobogóra. Kedvenc számomban, 800 méteren ellazulva úsztam, s bár a magyar kiválóság, Kanyó Dénes is indult, nem izgultam. Jót tempóztunk, s a végén 18 másodperces szuperidőt hajráztam. Négyszázon már hiányzott a sprint, mentségemre szolgáljon, hogy először volt rajtam az új fürdőruha. Furcsa volt benne, nem tudtam a szokásos technikával úszni. Győzelmem azonban nem forgott kockán. Ugyanebben a három számban indulok a júliusi Eb-n is. Minimum egy aranyra és vele egy himnuszra számítok, de a három arany és a három himnusz is összejöhet. Utóvégre három a magyar igazság. Mindent megteszünk azért, hogy sikerüljön.”

Időközben Bukor Ádám elindult a vágsellyei Közép-európai Kupán, ahol 200 métert úszott, és győzött. „Nagyon kedvesek volt a szülők, szívélyes fogadtatásban volt részem, gratuláltak, aláírásokat osztogattam a gyerekeknek. Szokatlan, de szuper volt számomra, egy év elteltével úsztam szlovákiai viadalon” – idézte fel a versenyt a 2017-től magyar színekben versenyző kiválóság.

Önnek ajánljuk
Legfrissebb galériák
Olvasta már?