BUDAPESTI PIRUETTEK

IZGALMAS ARANYCSATA LESZ. Ha valaki arra számított, Alekszej Jagugyin visszavonulása után nem lesz ellenfele a címvédő Jevgenyij Pljusenkónak, nagyot tévedett.

IZGALMAS ARANYCSATA LESZ. Ha valaki arra számított, Alekszej Jagugyin visszavonulása után nem lesz ellenfele a címvédő Jevgenyij Pljusenkónak, nagyot tévedett. A mozgásával, stílusával Jagugyinra emlékeztető francia Brian Joubert kedden este a rövidprogramban megmutatta, Jevgenyijnek nagyon is meg kell küzdenie az aranyért... A két fenomenális versenyző közül az orosz lépett először jégre, s nagy meglepetésre hibázott. Négyfordulatos ugrását csak valami csoda folytán mentette meg, s nem is tudott már rátenni egy háromfordulatosat, csak egy duplával fejezte be a kombinációt. Aztán már hibátlan volt, nemcsak ugrásaival, lépéssoraival is elkápráztatta a közönséget. S mikor már úgy tűnt, ezt nem lehet fokozni, kiderült, lehet. Méghozzá hogyan! A francia Brian Joubert hibátlanul teljesítette a négyfordulatos és háromfordulatos toeloop-ból álló kombinációját, s a többi eleme is tökéletes volt. Michael Flatleyt megszégyenítő lépéssorai láttán pedig elállt a közönség lélegzete. S bár a bírók végül minimális különbséggel mégis csak a második helyre rangsorolták, egyértelművé vált, egyáltalán nem lefutott a férfiak versenye...

SVIATKO BEFEJEZTE. Nem sikerült a továbbjutás Juraj Sviatkónak. „Tűrhető programot mutattam be, kár, hogy a flipet elhibáztam. Ez a hiba is elég lehet azonban ahhoz, hogy csütörtökön már ne adhassam elő a kűrömet,” – nyilatkozta közvetlenül a rövidprogram után. A saját maga tervezte tarka ruhában latinos ritmusokra korcsolyázó kassai versenyző aggályai beigazolódtak. Pontszámai mindössze a 26. helyre voltak elegendőek, s ha kicsivel is, de lemaradt a továbbjutást jelentő 24. helyről.

TÓTH MÉGIS DÖNTŐS. Jobb szereplésben reménykedett a magyarok egyetlen férfi indulója, Tóth Zoltán. Biztatásban nem volt hiány, hisz a magyar fiú óriási ovációt kapott a közönségtől, rövidprogramjában azonban kétszer is hibázott. Tripla-tripla kombinációja helyett csupán tripla-duplát ugrott, az axel pedig mindössze szimplára sikerült. Ezzel csak a 25. helyen végzett, azonban a rendező ország versenyzőjeként ma este ő is jégre léphet. (bt)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?