Búcsúztak a maradék angolok

Leverkusen/Newcastle/Róma/Valencia. Szerdán az A és a B csoport utolsó mérkőzéseivel befejeződtek a küzdelmek a BL nyolcaddöntőjében. Ahogy várható volt, a Barcelona mellett az Inter jutott tovább, a B csoportból meglepetésre az Ajax és a Valencia. A maradék két angol csapat pedig elbúcsúzott; az Arsenal kiesése kisebb szenzáció, a Szarkák (Newcastle) elszállása már nem annyira.

Carew (balról), a Valencia norvég hőse két gólt lőtt az Arsenalnak TASR/EPA-felvételAz Inter Németországba, az idén gyengélkedő Bayer Leverkusenhez látogatott, ahol erősen tartalékos csapattal is magabiztosan fektette két vállra a második csoportkört pont nélkül záró vendéglátóját. A spanyol elitklub a Newcastle United otthonában szerzett, az Interhez hasonlóan, 2:0-ás győzelmet egy számára tét nélküli találkozón.

A leverkuseni 90 percet követően Hector Cúper, a vendégek edzője nem győzte dicsérni játékosait, közülük is elsősorban a 18 éves nigériai csatárát, az első gólt szerző Obafemi Martinst, aki a rengeteg hiányzó miatt az egyetlen bevethető támadója volt szerdán este.

– Egyszerűen csodálatosan játszott. Hihetetlen képességekkel rendelkezik, s ezt ma bizonyította. Megérdemeltük a sikert, hiszen egymást segítve, igazi csapatként futballoztunk. Büszke vagyok a fiúkra – mondta az argentin tréner. A B csoportban az utolsó forduló előtt még mind a négy együttesnek volt esélye, hogy a negyeddöntőbe jusson, a célt a BL legfiatalabb csapatának, az Ajaxnak a Rómában kiharcolt döntetlennel sikerült elérnie, míg a spanyol bajnok az Arsenal legyőzésével került tovább

A sokak által végső sikerre is esélyesnek tartott angolok vereségük ellenére is a nyolc közé jutottak volna, ha a másik összecsapáson Christian Panucci a 94. percben óriási helyzetben megszerzi a győztes találatot az AS Romának, de a válogatott védő 10 centivel a bal sarok mellé fejelt.

– Ez Carew nagy meccse volt. Egyértelműen neki köszönhetünk mindent – emelte egekbe a norvégok csatárát a spanyolok vezetőedzője, Rafael Benitez.

Az idén triplázásra (bajnoki cím, FA Kupa, BL) készülő londoniak mestere, Arsene Wenger nagyon csalódottan beszélt a találkozóról:

– Az első félidőben jobbak voltunk, de nem tudtunk előnyt szerezni, ráadásul a Valencia egyetlen helyzetét kihasználta. A második hazai találatot követően teljesen megzavarodtunk és görcsössé váltunk, ezért nem sikerült egyenlíteni.

Rómában a hazai csapat szinte végigtámadta a mérkőzést, de mint általában ebben a szezonban, szinte az összes gólhelyzetét kihagyta.

–Ellenfelünknek mindössze két igazán jó játékosa van, a román Cristian Chivu és a svéd Zlatan Ibrahimovic. Az Ajax csak a szerencsének köszönheti a továbbjutását – kritizálta a hollandokat Fabio Capello, a rómaiak szakvezetője, de két „nyári“ kiszemeltjét természetesen dicsérte.

Ronald Koeman, a hollandok edzője érthetően elégedett volt:

– A rómaiak a 36. másodpercben bekapott gól miatt szinte hendikeppel indultak. Sajnos az első félidőben rengeteg szabad területet hagytunk ellenfelünk, amit Cassano révén ki is használtak, de a második játékrészben sikerült megtörnünk a lendületüket. A korábbi klasszis védő arra a legbüszkébb, hogy csapata veretlenül került a negyeddöntőbe, de hozzátette: hat találkozóból csak egyszer győztek, s ezen az arányon mindenképpen javítaniuk kell.

u A negyeddöntő mai sorsolását a következő nyolc csapat várja: Milan, Real, Manchester United, Juventus, Barcelona, Internazionale, Ajax, Valencia. (MTI, SR)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?