Brücknernél senki sincs feketelistán

Prága/Pozsony. A harminc éve edzősködő Karel Brückner szerdán délután felért a csúcsra, őt választották ugyanis a cseh labdarúgó-válogatott trénerévé. Évekkel ezelőtt sokan azt hitték, nyugdíjba vonul, ám az utánpótlás együttessel kijutott a szlovákiai Európa-bajnokságra, ahol védenceivel ezüstérmes lett.

Prága/Pozsony. A harminc éve edzősködő Karel Brückner szerdán délután felért a csúcsra, őt választották ugyanis a cseh labdarúgó-válogatott trénerévé. Évekkel ezelőtt sokan azt hitték, nyugdíjba vonul, ám az utánpótlás együttessel kijutott a szlovákiai Európa-bajnokságra, ahol védenceivel ezüstérmes lett. Csapata ezúttal is ott lesz a májusi, korosztályos kontinensvetélkedőn. A 21 éven aluli válogatotton kívül az A-csapat másodedzője is volt. Jozef Chovanec távozását követően benyújtotta pályázatát, s a Cseh Labdarúgó Szövetség vezérkara egyhangúlag őt választotta (Ladislav Škorpil, a Liberec mestere volt az ellenfele) szövetségi kapitánynak.Minek köszönheti elsöprő sikerét?

Egészen biztos, a közelmúlt eredményei döntöttek, s talán még az is, hogy három évtizede vagyok már a szakmában. Ezúttal is csalódniuk kellett azoknak, akik hangzatos kijelentéseket vártak tőlem. Én továbbra is azt vallom: a pályán kell bizonyítani, nem pedig a lapok hasábjain!Gondolkozott-e már azon, kik kerülnek majd a bővebb keretbe?

A válogatott nem jutott ki a világbajnokságra, s ez balsikernek számított. Mindenki bekerülhet a keretbe, még azok is, akik gyengén játszottak a selejtezőkön. Nálam a pillanatnyi forma dönt.Řepka is számításba jöhet?

Eddig még nem hallottam arról, hogy valaki két kiállítás miatt feketelistára került volna.Elképzelhető az együttműködés Jaroslav Hřebíkkel, a Sparta edzőjével?

Természetesen, sőt, örülnék, ha ő lenne az egyik segítőm.Állítólag, ha elvállalta volna a szlovák válogatott irányítását, akkor jóval nagyobb fizetést kapott volna. Igaz ez?

Nem, buta spekuláció az egész! (mf, č, s)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?