Bravúrra készülnek

Ma délután kezdődik és vasárnap késő este ér véget a jégkorong Kontinentális Kupa-döntő. Két helyszínen zajlanak a sorozat záróküzdelmei; mindkét csoportban négy-négy csapat harcol a fináléba jutásért.

Zdeno Cígertől, a Slovan legtapasztaltabb hokisától (balra) gól(oka)t várnak a kékek szakvezetői és szurkolóiTASR-felvételEzúttal nincsenek körmérkőzések, az első játéknap győztesei szombaton a csoportelsőségért játszanak, s a két legeredményesebb jut a vasárnapi „szuper fináléba”. A Slovan a milánói csoportban ma a komoly játékerőt képviselő Jokerit Helsinki ellen mérkőzik, s ha nyer, akkor egy nappal később a HC Milano–Keramin Minszk meccs győztesével méri össze erejét. A másik kvartett Luganóban csatázik, s itt lesz a vasárnap esti döntő is.

A szlovák bajnokra, aki tegnap repült Olaszországba, igencsak sűrített program vár, hiszen nyolc nap alatt öt kupa-, illetve bajnoki meccset játszik. A főpróba jól sikerült: a Slovan vasárnap döntetlenezett az Extraliga éllovasának, a Trenčínnek az otthonában, majd kedden, hazai jégen 5:2-re verte az idegenben is veszélyes Skalica együttesét.

Július Šupler, a kékek ismert vezetőedzője bizakodva tekint a hétvégi összecsapások elé: „Első ellenfelünk Európa élcsapatai közé tartozik. Tudjuk, nagyon nehéz feladat előtt állunk, ennek ellenére bizakodva várjuk a nyitómeccset. A minap Ľubomír Pokovič (a Slovan menedzsere, korábban a pozsonyiak másodedzője volt – a szerk. megj.) Finnországban járt és megtekintette a fővárosiak Rauma elleni bajnokiját. Ennek köszönhetően kellőképpen feltérképeztük a szakemberek által favorizált finneket. Ha a fiúk hozzák formájukat, sikerrel vesszük az első akadályt. A múltban is már megleptük a favoritokat. Hogy mi a célunk? Minél jobb helyezést elérni az idei Kontinentális Kupa-döntőben. Egyelőre csak a pénteki összecsapásra összpontosítunk.”

Juraj Sýkora, aki részt vett a kanadai korosztályos világbajnokságon, nem utazott a csapattal; jégre lép viszont Zdeno Cíger, Miroslav Lažo és két tehetséges ifijátékos, Michal Sersen és Ivan Dornič. Maroš Krajči szakosztályalelnök elárulta, ha a gárda az első három hely valamelyikén végez, akkor a hokisok a pénzdíj kilencven százalékán osztozhatnak.

Öt évvel ezelőtt, a kupasorozat első felvonását a kassaiak nyerték (1999-ben pedig a második helyen végeztek), majd svájci diadalokat könyvelhettünk el – 1999 és 2000: Ambri Piotta, 2001 és 2002: ZSC Lions Zürich. A zólyomiak egyszer a harmadik (2002) és a negyedik (2000) helyen végeztek, a Slovan két éve harmadik lett.

A Kontinentális Kupa-döntő csoportbeosztása – LUGANO: HC Davos, HC Lugano (mindkettő svájci), Lokomotiv Jaroszlavl (orosz), Belfast Giants (brit); MILÁNÓ: HCJ Milano Vipers (olasz), Jokerit Helsinki (finn), Keramin Minszk (fehérorosz), Slovan Bratislava.

A műsor – PÉNTEK, 17.00: Slovan– Jokerit, Jaroszlavl–Davos; 20.30: Milano–Minszk, Lugano–Belfast. SZOMBAT, 17.00: a Slovan–Jokerit meccs vesztese–a Milano–Minszk meccs vesztese, a Jaroszlavl–Davos meccs vesztese–a Lugano–Belfast meccs vesztese; 20.30: a Slovan–Jokerit meccs győztese–a Milano– Minszk meccs győztese, a Jaroszlavl–Davos meccs győztese–a Lugano–Belfast meccs győztese. VASÁRNAP, 11.00 (Milánó): a 7. helyért; 14.30 (Milánó): a 3. helyért; 17.00 (Lugano): az 5. helyért; 20.30 (Lugano): döntő. A zárónapon változhatnak a helyszínek, ugyanis – a szponzorok miatt – a Lugano valamennyi összecsapását hazai környezetben játssza...

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?