Bravúros veszprémi diadal

Veszprém |

<p>Marian Cozma meggyilkolása utáni első mérkőzésén 28-26-ra nyert az MKB Veszprém a vendég spanyol Ademar León ellen a férfi kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjének vasárnapi nyitófordulójában.</p>

Férfi BL, középdöntő, III. csoport, 1. forduló:
MKB Veszprém - Ademar León (spanyol) 28-26 (14-13)

Méltóságteljes megemlékezés után következett a mérkőzés, amelyen a Veszprémnek mindenképpen fontos volt győznie ahhoz, hogy maradjon esélye a negyeddöntőbe kerüléshez. A magyar csapat a középdöntőbe két pontot hozott, de úgy, hogy az összevetésben rosszabbul állt, mint a német Flensburg-Handewitt, ráadásul vasárnapi ellenfele, a León egy-egy győzelemmel és döntetlennel, azaz három ponttal érkezett ebbe a szakaszba.

Eleinte felváltva estek a gólok, egyik csapat sem tudott élni emberelőnyével. A barátság nem tartott sokáig, a 11. percben Peric kapus és a büntetőterületre berepülő Sarmiento kis híján ölre ment ütközésük után. Eklemovics remekül irányított, emellett nagy gólokat lőtt, a védőfal pedig jól sáncolt, így a 20. percben 11-7-re vezettek a hazaiak.

Ekkor jöttek a szokásos cserék, a spanyoloknál pedig időkérés következett az akadozó támadásvezetés miatt. Aztán a veszprémi játékmester külön őrzőt kapott, ennek nyomán megtorpant a vendéglátó együttest, Mocsai Lajos vezetőedző időkéréssel próbálta javítani a helyzeten. Az Ademar sorozatban négy gólt szerzett, ezzel a szünetre egygólosra csökken a veszprémi előny.

A fordulás után jött az egyenlítés is, majd Ilyés kiállításakor a fordítás (39. perc: 17-18). Gödörben volt a magyar bajnok, ám még így is sportszerű maradt. Az egyik lövés után nem tudták a cseh bírók, hogy kiről ment ki a labda, de Peric jelezte: róla pattant oldalra, így támadhat a León.

Perez újra lendületet adott a többieknek, aztán jött az elmaradhatatlan hát mögött dobott Gál-gól és a légtérbe fújt puszi. A kiállított Bicanic még egy nézővel is összeveszett, majd követte őt Carou. A kettős emberelőnyben 23-20-ra módosult az állás.

A vendégek kapusa miatt nem lehetett megnyugodni, látványosan védett, így a hajrá is izgalmasan alakult. Az 57. percben, 27-24-nél időt kért az Ademar, ám csak szorossá tudta tenni a csatát, a pontszerzés nem sikerült neki.

A lefújás után Cozma nevét skandálta a hatezres publikum, melyet valamennyi pályára lépő - könnyeivel küszködő - játékos megtapsolt. A nagy kivetítőre az elhunyt arcképét vetítették, a csarnokban lévők egy trombitás közreműködésével elénekelték a magyar himnuszt. Ezt követően a kézilabdások körbementek, és pacsiztak az első sorokban lévő nézőkkel. Mocsai Lajos minden játékosának megköszönte a teljesítményét.

"Most megtudtuk, hogy ezek a játékosok igazi hősök. Társuk elvesztése után volt tartásuk, így felülmúltuk a Leónt. A mai győzelmet Mariannak ajánljuk" - fogalmazott a mester.

A Veszprém jövő vasárnap Montpellier-ben lép pályára. A kvartettből az első két helyezett jut a negyeddöntőbe.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?