Bravúros magyar siker

Tauberbischofsheim. Remek vívással a magyar válogatott nyerte a németországi férfi párbajtőr csapat Világ Kupa-versenyt. A világbajnok együttesből ezúttal hiányzott Kulcsár Krisztián, a helyette pástra lépő Boczkó Gábor kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Boczkó Gábor volt a VK-győztes magyar csapat kiemelkedően legjobbjaSomogyi Tibor felvétele Tauberbischofsheim. Remek vívással a magyar válogatott nyerte a németországi férfi párbajtőr csapat Világ Kupa-versenyt. A világbajnok együttesből ezúttal hiányzott Kulcsár Krisztián, a helyette pástra lépő Boczkó Gábor kiemelkedő teljesítményt nyújtott. Szabó Bence szövetségi kapitány még Kovács Iván vívását dícsérte, a tapasztalt párbajtőröző ugyanis két alkalommal is fontos helyzetekben parádézott: az elődöntőben 12:4-re hozta az utolsó asszót, a fináléban pedig – ahol a nimes-i világbajnoksághoz hasonlóan ismét az észtek voltak az ellenfelek – 44:44-nél döntő tust adott. A sikerhez ezzel együtt Imre Géza és Fekete Attila jó vívására is szükség volt.

Magyarország a negyeddöntőben Lengyelországot (45:38), az elődöntőben Ukrajnát (45:43) verte.

A VK-sorozat első állomásán igen erős mezőny gyűlt össze. Tizenhat csapat lépett pástra, a legjobbak közül csupán a franciák hiányoztak.

Szlovákia utolsó kiemeltként indult, s végül a 13. helyen végzett. Az Érsek, Asványi, Habodász, Spusta összetételű csapat előbb kikapott a magyaroktól és a hollandoktól, majs legyőzte Belgiumot és Dániát. „Fontos, hogy megszereztük az első VK-pontokat, így legközelebb már kedvezőbb sorsolásunk lesz” – értékelte a szereplést Érsek Árpád, a válogatott edzője.

A végeredmény: 1. Magyarország, 2. Észtország, 3. Ukrajna...13. Szlovákia.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Korábbi cikkek a témában

Ezt olvasta már?