Bravúr tíz emberrel

Limasszol. Az örmények elleni szerdai 2:0-ás győzelem után tegnap az Európa-bajnoki résztvevő Lettországgal mérkőzött a magyar labdarúgó-válogatott. Lothar Matthäus szövetségi kapitány a sikeres debütálás után ismét győzelemmel folytatta, a Szabicsék nélkül játszó csapat ugyanis drámai végjátékban legyőzte a letteket.

A délelőtti edzéseken Lothar Matthäus, a válogatott szövetségi kapitánya is beszáll a cicázásbaNB1.HU-felvételMatthäus keretéből a szerdai két gólszerző, Szabics Imre (VfB Stuttgart) és Lisztes Krisztián (Werder Bremen), a kapus Babos Gábor (NAC Breda), valamint Bodor Boldizsár (Beerschot), Dárdai Pál (Hertha BSC) és Fehér Csaba (NAC Breda) is visszautazott klubjához, az idegenlégiósok közül így Bodnár László (FC Szaturn Ramenszkoje), Kenesei Krisztián (Kuoan), Lendvai Miklós (Charleroi), Lőw Zsolt (Energie Cottbus) és Kovács Péter (IL Tromsö) maradt csak a keretben.

Ennek megfelelően a szerdaihoz képest egy teljesen új kezdőcsapattal lépett pályára a válogatott, bár a lett együttes is nélkülözte idegenlégiósainak nagy részét, így többek között az Eb-selejtezőkön remeklő, Budapesten és Rigában összesen 3 gólt szerző Maris Verpakovskist.

A magyarok számára jól kezdődött a mérkőzés, a 10. percben ugyanis Torghelle buktatásáért büntetőt ítélt a játékvezető, de Kenesei csak a kapufát találta el. Az első félidő alacsony színvonalú játékot hozott, a második pedig először egy lett gólt, a 64. percben Stepanovs fejesével a lettek vezettek. Úgy tűnt, Matthäus elkönyvelheti első vereségét, hiszen a 73. percben második sárga lapja után a játékvezető kiállította Molnár Balázst. A 82. percben azonban a csereként beállt Tököli Torghelle akciója után egyenlített, majd három perccel később már ő hozta helyzetbe Keneseit, aki ezúttal nem hibázott: 2:1.

A magyar válogatott a szombati döntőben Romániával találkozik, miután a románok Danciulescu és Niculae góljaival 2:0-ra verték Fehéroroszországot.

Magyarország–Lettország 2:1 (0:0)

Limasszol, 400 néző, vezette: Panaiotisz (ciprusi). Gólszerzők: Tököli (82.), Kenesei (85.), ill. Stepanovs (64.).

MAGYARORSZÁG: Végh–Böjte, Stark, Pető (76. Lendvai)–Bodnár, Molnár, Tóth, Füzi (72. Tököli)–Gera–Torghelle (92. Komlósi), Kenesei

LETTORSZÁG: Vanins–Stepanovs, Zakresevskis, Zemlinskis–Pucinskis, Zirnis, Isakovs, Bleidelis–Rimkus, Rubins, Kolesnicenko

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?