Brattset és Solberg nélkül az ETO

etokc0429

A Győri Audi ETO KC ma 18 órától Franciaországban, a Brest vendégeként lép pályára a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Az már hétfőn kiderült, hogy a győriek nem számíthatnak a mérkőzésen a beálló Kari Brattset és a kapus Silje Solberg játékára sem. Utóbbi egy nem kézilabdázáshoz köthető, ám halaszhatatlan orvosi beavatkozáson esett át Norvégiában. A játékos a klub tájékoztatása szerint jól van, de orvosai tanácsára két hetet pihenéssel tölt, mielőtt újra edzésbe állna. Brattsetre hosszabb ideig nem számíthatnak a Rába partján, mivel gyermeket vár. A győriek honlapján a klub újdonsült elnöke, Görbicz Anita gratulált a kézilabdázónak.

„Nyilván nem egyszerű a világ egyik legjobb beállósát a szezon legintenzívebb időszaka előtt nélkülözni, de hiszem, hogy Linn Blohm és Crina Pintea megfelelően megoldja az előttünk álló feladatokat. Karinak ezúton is boldog és nyugodt babavárást kívánunk, és várjuk vissza a csapatba” – tette hozzá az egykori kiváló irányító.

Az ETO mondhatni nincs a legjobb formában, bár a világ egyik legjobb csapatáról nehéz ezt kijelenteni két rosszabbul sikerült mérkőzés után. A zöld-fehérek a bajnokságban előbb csak két góllal győzték le a Mosonmagyaróvárt, majd ötgólos vereséget szenvedtek a Ferencvárostól.

A tavalyi eredményeket látva a BL-ezüstérmes, az elődöntőben éppen a Győrt legyőző Brest ezek után akár esélyesnek is számíthatna Lukács Viktóriáék ellen, de ez nincs így. A franciáktól ugyanis két meghatározó játékos, Ana Gros és Isabell Gullden is távozott, így csak a negyedik helyen jutottak tovább csoportjukból a BL-ben. Az A jelű nyolcasban az FTC-vel is találkoztak, hazai pályán 30:25-re nyertek, idegenben viszont 28:27-re alulmaradtak. A negyeddöntőbe kerülésért az Odense Handbollal csaptak össze és ugyan az első meccsen Dániában 25:24-re kikaptak, a saját közönségük előtti 29:26-os sikerük továbbjutást ért.

A csoportját megnyerő Győr rápihenhetett a legjobb nyolc közötti párharcra, hiszen ők automatikusan a negyeddöntőbe kerültek. „Ez egy más év, más meccs, más történet. A legjobbat várom magunktól, talán egy új arcunkat tudjuk mutatni és egy más játékot játszani, mint eddig. Ebben a szezonban nincs sok pihenőnk, de felkészültünk ezekre az üsszecsapásokra és izgatottak vagyunk, hogy ilyen szinten játszhatunk. Ez az idény legizgalmasabb része, amikor a címekért, kupákért küzdhetünk. Szeretnénk elérni a céljainkat. Fontos lesz, hogy ki mennyire felkészült, mennyi energiát tesz bele a meccsekbe. Oda-visszavágós rendszerben kint kezdeni biztosan nehéz lesz, hiszen az egész aréna azon lesz, hogy mi ne nyerjünk. Meg kell őriznünk a nyugalmunkat és mindenre készen kell lennünk, alkalmazkodnunk is kell a körülményekhez és ki kell hoznunk a maximumot abból a 60 percből” – nyilatkozta a klub YouTube-csatornáján Estelle Nze Minko, a győriek irányítója.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?