Botlott, majd remekelt Brand

<p>Rimaszombat/Dunaszerda-hely/Bős/Madar. Három bajnoki címmel, tizennégy éremmel kerültek a figyelem fókuszába a dél-szlovákiai birkózóklubok tehetségei az idősebb diákok kötöttfogású országos bajnokságán.</p>

ÚJ SZÓ-ÉRTESÜLÉS

A gömöri városban rendezett viadalon 16 honi klub 83 versenyzője tizenegy súlycsoportban mérte össze tudását. A dunaszerdahelyi birkózóklub legjobb eredményét Sárközi Gyula érte el, aki Rimaszombatban pályafutása harmadik bajnoki címét nyerte. „Gyula az 59 kilós súlycsoportban technikailag hibátlan birkózással mind a négy mérkőzésén tusgyőzelmet aratott. A fináléban a marcelházai Marczinkó sem tudta őt megszorítani. Ebben a súlycsoportban Buga Attila is dobogóra került. Dicséretet érdemel a korát tekintve még fiatalabb diák Pőthe Zalán teljesítménye, ezüstérme. Egyébként ebben az esztendőben klubunk versenyzői Rimaszombatban immár a nyolcadik bajnoki címet gyűjtötték be” – büszkélkedett eredményeikkel Hakszer Roland, a dunaszerdahelyi birkózóklub elnöke.

A bősiek három versenyzője került a legjobbak közé. „A mieink közül Rohály József játszotta a prímet, egyeduralmát illusztrálja, hogy mind a négy meccsén kétvállas győzelmet aratott. Bár Heizer Erik vállműtét miatt hosszabb kényszerpihenőre szorult, mégis a bronzéremnél fényesebbet, elsőséget vártunk tőle. Bürsöly a fináléban nagy csatában kapott ki a bánovcei Mesiarkintól” – ecsetelte védenceik helytállását a Russel birkózóklub elnök-főedzője, Meton Krisztián.

A madariak közül Brand Alex ezúttal remekelt. „Alex favoritként egy héttel ezelőtt Bánovcéban csalódást okozott, csupán ötödik lett a fiatalabb diákoknál. Az idősebbeknél viszont letarolta a mezőnyt. Hozzá hasonlóan másik érmesünk, Szluka István is orvosi engedéllyel állhatott csatsorba” – summázta versenyzőik szereplését Kohút Milán, a madariak klubelnöke.

A korosztályos bajnokságon marcelházai, komáromi, naszvadi, somorjai és rimaszombati versenyző is dobogóra került. (ái)

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?