Both Richárd harmadszor lett 11-eslövő bajnok Gútán

régiófoci

Négy év kihagyás után idén ismét volt 11-esrúgó verseny Gútán, a vásár és búcsú keretén belül. A bogyaréti Both Richárd pedig ott folytatta, ahol 2018-ban abbahagyta.

Addigi két elsősége csúcsbeállítás volt, legutóbbi győzelme új rendezvénycsúcs. Korábban ugyanis triplázó még nem volt a verseny 13 felvonása során.

Balogh Árpád főszervező nemcsak ezzel büszkélkedhet. A részvétel is felülmúlt minden eddigi évfolyamot: 80-an tették a tizenegyespontra a labdát, előtte 66 volt a legnagyobb számú mezőny. Először fordult elő az is, hogy ikertestvérek próbálkoztak a tizenegyesekkel: a komáromi Mészáros Balázs végül dobogós, sorrendben második lett, fivére, Csaba pedig bekerült a legjobb tizenötbe. Megjelent az első nő is az indulók között, mégpedig a gútai Szabó Krisztina.

Az indulók zöme gútai volt, de jöttek Csallóközaranyosról, Nagymegyerről és Komáromból is versenyzők. A helyi futballklub négy brazilja szintén próbálkozott, de nem sok sikerrel – árulta el lapunknak Balogh Árpád, aki újabb szervezői fellángolásának köszönhető az újraindulás. – Ötórás maratonunk este nyolcig elhúzódott. Szép időt fogtunk ki, a nézők is szép számban jöttek, s volt mit nézni. Öt kapus váltakozott, röpködtek a lövések a kapura, megszámlálhatatlan számban. Both Richárdnak az elsőséghez húsz alkalommal kellett a kapuba találnia. Hiába fenték fogukat lövéseire a hálóőrök, annyira változatosan rúgott, hogy kiszámíthatatlan volt, hova repül a labdája. A háromszoros győztes nem ismeretlen Gútán, mert korábban a helyi IV. ligás csapatban is futballozott. A legjobb gútai, Sladký Richárd negyedszer került a legjobb háromba, de még nem győzött. A VIII. ligás szímői csapatban játszik. Az első rúgást – ígéretéhez híven – Kárpáty Ernő alpolgármester végezte el, félcipőben, ingben, farmerban is betalált. A legidősebb rúgónk pedig a 71 éves helyi Szabó János volt, aki megmutatta, hogy miért van mögötte 40 éves játékosmúlt. Rutinosan a felső sarokba küldte a labdát.”

Öt kapus nézett farkasszemet a bátor pontrúgókkal, szemtanúk szerint úgy ugráltak a kapuban, mint a macskák. 129 lövést fogtak meg összesen. A legtöbbet (28) Keszeli Krisztián hatástalanította, őt ifj. Csizmadia Lóránd (24), Szi József (23), ifj. Molnár József (21) és Uhrín Róbert (11) követte ebben a rangsorban. Utóbbinak, aki egykor cselgáncsovolt, verseny közben kiugrott a válla, de ő nem hagyta abba, és elszántan végigvédte a hosszú sorozatot.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?