Borbély Balázs: Minden úgy sikerült, ahogy megálmodtam

BorbélyBalázs.ETO

Borbély Balázs a DAC-nál Xisco Munoz segítőjeként kezdte a szezont, majd április végén a feljutásért küzdő Győrnél vezetőedzőnek nevezték ki. A dunaszerdahelyi trénerrel mind az öt meccsét megnyerte az ETO, így kilenc év után újra az NB I-ben kezdheti a következő szezont.

Mennyire volt nehéz döntés, amikor elfogadta az ETO FC Győr ajánlatát? Nem kis feladatot vett a nyakába.

Meglepő volt a felkérés. Nem számítottam rá, abszolút váratlan hívás volt a tulajdonos úrtól. Utána egész éjjel nem aludtam. Beszélgettem a párommal, hogy belevágjak-e vagy sem, de reggelre már nem volt kérdés, hogy elvállalom. Ez egy kihívás volt a számomra és az első érzés, ami a meglepetés után feljött bennem, a felelősségérzet volt. Azt mondtam, hogy oké, bevállalom és beleteszek ebbe az öt hétbe mindent. Végül minden úgy sikerült, ahogy megálmodtam.

Kicsivel több mint egy évvel ezelőtt még a DAC aranyesélyeiről beszélgettünk Dunaszerdahelyen. Össze lehet hasonlítani azt a Slovan elleni versenyfutást a Győr Vasas elleni párharcával?

Izgalom az volt itt is, ott is, de itt ez az utolsó pillanatig megmaradt. Dunaszerdahelyen már egy kicsit korábban eldőlt a bajnokság sorsa. Ezt itt teljesen kiélezett volt az utolsó pillanatig, nagyon kemény öt meccs, kemény öt hét van mögöttünk.

Mi volt az elsődleges feladata az érkezése után? Számos élvonalbeli tapasztalattal rendelkezdő játékos volt az öltözőben, de lehetett hallani olyan híreket, hogy nincs tökéletes összehang a futballisták között. A fejekben kellett rendet tenni?

Ez alatt a rövid idő alatt elsősorban meg akartam ismerni a játékosokat. Én is hallottam ezt-azt, de én a saját szememnek és fülemnek hiszek. Megpróbáltam minél többet megtudni a futballistákról, nem csak professzionális szinten, hanem emberileg is. Akármilyen jó a játékos, a különböző szituációkban különböző módon tudnak reagálni. Nem tudhatom például azonnal, hogy ha valakinek tétmeccsen az utolsó tíz percben kell beállnia, akkor hogy fog reagálni. Próbáltam a stábtagoktól és a játékosoktól is a legtöbb információt megszerezni és az alapján dönteni.

Utólag kijelenthető, hogy fontos változatás volt, hogy Gyurákovics Erik állt a kapuban. A korábbi cserekapus a Vasas és az Ajka ellen is mutatott be bravúrokat. Mi volt az oka változtatásnak?

A kényszer szülte a változtatást, hiszen az első meccsem előtt Ruisz Barnabás megbetegedett. Így Erik állt be a kapuba és olyan nyugalmat árasztott, hogy engem meggyőzött, hogy ő végigvédheti ezt az ötös sorozatot. Igaz, nem hiba nélkül, de meccsről meccsre egy stabil, jó teljesítményt nyújtott.

Szépe János azt mondta, az Ajka ellen nem úgy játszottak, ahogy azt az előző hetekben megszokhatták és ahogy tervezték.

Nem volt annyira szemet gyönyörködtető a játék. De az utolsó meccsen nem az volt a cél, hogy a játékminőség szempontjából a nézőknek megfeleljünk, hanem végig kellett vinni egy feladatot.

A szurkolóknak ráadásul így is tökéletesen megfeleltek.

Így van. Arra próbáltunk koncentrálni, hogy meglegyen az eredmény. Így sikerült.

Mit lehet tudni a jövőjéről? Kacérkodik már az NB I-es kispad gondolatával?

Nem tudok mit mondani. Május végén itt lejár a szerződésem. Valószínűleg a jövő héten, vagy utána eldől minden.

Ha lenne lehetősége, szeretné folytatni Győrben?

Igen.

Hozzászólások

Kérjük a kommentelőket, hogy tartózkodjanak az olyan kommentek megírásától, melyek mások személyiségi jogait sérthetik.

Kedves olvasó!

Valószínűleg reklámblokkolót használ a böngészőjében. Weboldalunkon a tartalmat ön ingyenesen olvassa, pénzt nem kérünk érte. Ám mivel minden munka pénzbe kerül, a weboldalon futó reklámok némi bevételt biztosítanak számunkra. Ezért arra kérjük, hogy ha tovább szeretné olvasni a híreket az oldalunkon, kapcsolja ki a reklámblokkolót.

Ennek módját az “ENGEDÉLYEZEM A REKLÁMOKAT” linkre kattintva olvashatja el.

Engedélyezem a reklámokat

Azzal, hogy nem blokkolja a reklámokat az oldalunkon, az újságírók munkáját támogatja! Köszönjük!

18+ kép

Figyelem! Felnőtt tartalom!

Kérjük, nyilatkozzon arról, hogy elmúlt-e már 18 éves.

Támogassa az ujszo.com-ot

A támogatásoknak köszönhetöen számos projektet tudtunk indítani az utóbbi években, cikkeink pedig továbbra is ingyenesen olvashatóak. Támogass minket, hogy továbbra is függetlenek maradhassunk!

Ezt olvasta már?